´IJSSTRIJD´ Ijskoude spelshow over duurzaamheid

65319f4d60Spannende spelshow waarin drie teams van superslimme kids samen met hun familie en vrienden de strijd aangaan in de coolste quiz van Nederland. Onder leiding van presentator Klaas van Kruistum beantwoorden de teams pittige en vaak bizarre vragen over het milieu, klimaat en leefbaarheid op onze planeet. Hun teamgenoten genereren energie én recyclen afval. ‘Ecoprof’ Daniël Poolen geeft een streng maar rechtvaardig oordeel over de prestaties van de kandidaten.

Alles in IJSSTRIJD! draait om reusachtige smeltende ijsbollen die de kandidaten met een uitgekiende strategie en vervaarlijke vlammenwerper proberen te laten smelten.

Het winnende team speelt een superspannende finale om de levensgrote ijstoren. Hoe meer ijsblokken ze binnen de tijd uit de toren weten te krijgen, hoe meer duurzame prijzen ze winnen. Valt de ijstoren om, dan… zijn ze alles kwijt.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van IJSSTRIJD! duurzame dilemma’s: moet je eigenlijk eerst al je glazen potten en flessen schoonmaken voordat je ze in de glasbak doet? Het mysterie van ‘wonky’ groenten: waarom gooien we de helft van onze groenten zonder pardon weg? En: hoe recyclen de teams een reusachtige stapel kleerhangers?

IJsstrijd vanaf zaterdag 23 februari 19:00 uur bij Zapp op Nederland 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *