2,1 miljoen kijkers voor openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal

De openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal tussen Oranje en Noorwegen trok zondagavond 2.110.000 kijkers. De eerste wedstrijd van het voetbaltoernooi, dat in Nederland plaatsvindt, werd door Oranje gewonnen met 1-0. Het marktaandeel komt voor de NOS uit op 49,4 procent.

Het slechte weer zorgde ook eerder op de dag voor veel kijkers voor de NOS. De 15de etappe van de Tour de France trok 927.000kijkers naar NPO 1, goed voor 30,9 procent marktaandeel. De etappe van zondag werd gewonnen door de Nederlandse wielrenner Bauke Mollema van Trek-Segafredo.

In De Avondetappe werd om 21:15 uur uitgebreid nagepraat over de winst van Mollema. De talkshow trok zondagavond 1.385.000kijkers, goed voor 24,7 procent marktaandeel. Eerder op de avond trok de wielertalkshow Tour du Jour 200.000 kijkers op RTL7, goed voor 3,6 procent marktaandeel.

De NOS doet de komende drie weken op televisiezender NPO 1 en themakanaal NPO Sport verslag van het EK vrouwenvoetbal. Alle wedstrijden van Oranje en alle duels vanaf de kwartfinales zijn live te zien op NPO 1. Op themakanaal NPO Sport worden alle wedstrijden van het voetbaltoernooi uitgezonden.

Bekijk NOS Studio Sport op TVblik.nl/nos-studio-sport

Foto: KNVB / UEFA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *