Amalia, Toekomstig prinses van Oranje

e30f568f93Wat gaat er voor prinses Amalia allemaal veranderen als ze straks Prinses van Oranje is? En wanneer kunnen we haar eerste openbare optreden verwachten? Blauw Bloed blikt zaterdag 9 februari vooruit op de nieuwe rol van prinses Amalia na de inhuldiging van haar vader op 30 april.

Verder, prinses Margriet opende een tentoonstelling van Hollandse Meesters in het Teylers Museum in Haarlem. Zonder haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven, die met een beginnende longontsteking verstek moest laten gaan.

Daarnaast een terugblik op de kleding van de royals tijdens de staatsbezoeken aan Brunei en Singapore. Vooral prinses Máxima leek flink te hebben uitgepakt, maar ook koningin Beatrix, die naar we nu weten haar laatste twee staatsbezoeken aflegde, nam verschillende bijzondere outfits mee naar het Verre Oosten.

In Blauw Bloed ook aandacht voor Cambodja. Dat land stond aan het begin van de week even helemaal stil. Oud-koning Sihanouk, die vorig jaar oktober al overleed, werd afgelopen maandag gecremeerd, na maandenlang opgebaard te hebben gelegen in hoofdstad Phnom-Penh. Honderdduizenden Cambodjanen en de huidige koning Sihamoni bewezen Sihanouk, voor velen de “Vader des vaderlands”, de laatste eer. ‘Blauw Bloed’ sprak onder anderen met de persoonlijk adviseur van de overleden koning over zijn bijzondere leven.

Ook nam Blauw Bloed een kijkje in het bijzondere Kasteel De Haar. Deze week opende het kasteel een expositie over het ‘Verborgen zilver’. Na 100 jaar wordt het tafelzilver getoond dat ontworpen is door architect Pierre Cuypers. Hij ontwierp ook objecten die de Koninklijke Familie aangaan.

Zometeen om 19:30 op Nederland 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *