Geen Nederlands succes bij Emmy Kids Awards

Geen Nederlands succes bij Emmy Kids Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

De uitreiking van de International Emmy Kids Awards heeft geen Nederlandse winnaars opgeleverd. De VPRO-producties Mijn Vader/Moeder Is... en Mimoun wisten maandagavond in New York hun nominatie niet te verzilveren.

Het programma Mijn Vader/Moeder Is..., over kinderen met een vader of moeder met een speciaal verhaal, was genomineerd in de categorie Factual. De korte jeugdfilm Mimoun, over een jongen die de verleiding om het criminele milieu in te gaan moet weerstaan, behoorde tot de genomineerde tv-films en/of miniseries.

Mijn Vader/Moeder Is... moest de winst laten aan het Britse programma Same But Different. De makers van Mimoun zagen de Emmy gaan naar de Canadese productie The Phantoms.

Het was de tweede keer dat de International Emmy Kids Awards, bestemd voor de beste jeugdprogramma's buiten de Verenigde Staten, werden uitgereikt. Vorig jaar waren er ook twee Nederlandse kanshebbers: het programma Uit de Kast en telefilm De Sterkste Man van Nederland. De nominaties werden ook toen niet verzilverd.

Door: Novum