Sonneveld Week op Radio 5 Nostalgia

Sonneveld Week op Radio 5 Nostalgia

Geschreven door Pieter Jongsma

Radio 5 Nostalgia staat van 1 tot en met 7 maart in het teken van Wim Sonneveld. Begin maart is het 40 jaar geleden dat de theatergrootheid overleed. Het radiostation blikt als eerbetoon terug op zijn leven en zijn rijke oeuvre. Luisteraars horen de hele week liedjes van Wim Sonneveld en halen herinneringen op. Vrijdag 7 maart zendt de publieke nostalgische zender ‘Sonneveld, een hommage’ uit. De feestelijke hommage wordt woensdag 5 maart in Koninklijk Theater Carré Amsterdam opgenomen.

Op zaterdag 1 maart om 6 uur begint de Sonneveld Week op Radio 5 Nostalgia. Zijn rijke oeuvre is van grote waarde en zijn cultureel erfgoed beroert een breed publiek. Luisteraars horen de hele week muziek uit de nalatenschap van de artiest. De Radio 5 Nostalgia programma’s draaien evergreens, waaronder ‘Het Dorp’, ‘Aan De Amsterdamse Grachten’, ‘Catootje’ en ‘Moeder Ik Wil Bij De Revue’. Radio 5 Nostalgia presentatoren halen met luisteraars herinneringen op aan een van de grootste naoorlogse cabaretiers.

Op vrijdag 7 maart horen luisteraars van 14.00 tot 16.00 uur ‘Sonneveld, een hommage’, opgenomen op 5 maart in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Radio 5 Nostalgia presentator Ron Brandsteder neemt het publiek aan de hand van verhalen en anekdotes mee door het bewogen leven van Sonneveld. De vertellingen worden kracht bijgezet door de mooiste Sonneveld liedjes. De cast van Sonneveld de Musical, Rob de Nijs en Karin Bloemen zingen zijn onvergetelijke nummers. Na het optreden horen luisteraars een nabeschouwing van de speciale avond in Carré. De Sonneveld Week op Radio 5 Nostalgia sluit op vrijdag af om 18 uur.