Showbizznetwork weekoverzicht - week 11

Showbizznetwork weekoverzicht - week 11

Geschreven door Daniël Schalk

De 3FM Awards, Fashion Planet, Flikken Maastricht, ’t Schaep, Utopia en The Passion waren afgelopen week in het nieuws. Deze en andere onderwerpen lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 11.

Het weerbericht met weerman Piet Paulusma word sinds afgelopen maandag weer uitgezonden na Hart van Nederland en voor Show Laat. SBS6 verplaatste Piets weerbericht in juli 2013 naar een later tijdstip en werd vanaf toen pas uitgezonden na Show Laat. Op het nieuwe tijdstip trok Piets weerbericht rond de 300.000 kijkers en sinds deze week trekt Paulusma weer rond de 900.000 kijkers.

Isa Hoes vind Celblok H, waar zij de hoofdrol in speelt, beter dan het Australische origineel Wentworth, dat zei de actrice in Televizier. “Het fijne is: omdat dit een remake is van een Australische serie kunnen wij deze verbeteren. Net iets verfraaien en verfijnen, zoals wij dat willen.”

Dennis Weening baalt heel erg van de slechte kijkcijfers van zijn nieuwe RTL5-programma The Hit, “Het is onwijs balen. Je werkt met een groot team aan zo'n programma. Het is niet anders, maar het is dan wel gewoon heel erg balen als de kijkcijfers zo tegenvallen”. De eerste aflevering trok 255.000 kijkers, de tweede 156.000 kijkers en de derde aflevering werd bekeken door 128.000 mensen.

Afgelopen dinsdag zijn de genomineerden bekend gemaakt voor de 3FM Awards 2014, in de categorie Beste Zangeres zijn genomineerd: Caro Emerald, Ilse DeLange, Jacqueline Govaert, Krystl en Miss Montreal. In de categorie Beste Zanger zijn genomineerd: Alain Clark, Bo Saris, Douwe Bob, Guus Meeuwis en Nielson.

Klik hier voor alle genomineerden voor de 3FM Awards 2014.

De nieuwe Net5-serie Fashion Planet is van start gegaan met 230.000 kijkers, één van de hoofdrolspelers, Josje Huisman, liet voor de start van de serie weten dat ze dacht dat Fashion Planet een succes zou worden, “We hebben in elk geval genoeg middelen om van Fashion Planet een succes te maken. Ik heb ontzettend leuke collega’s en het is een fijne serie over mode die verschillende kanten heeft. Er zit humor in, maar kan ook serieus zijn.”, aldus Huisman.

Vrijdagavond is het achtste seizoen van Flikken Maastricht begonnen met een kijkcijferrecord, maar liefst 2.043.000 mensen keken vrijdagavond naar de TROS-serie. Woensdag vertelde Angela Schijf in Avrobode dat ze een rol in Flikken Maastricht helemaal niet zag zitten toen ze er jaren geleden voor werd gevraagd. “Eerlijk gezegd was mijn eerste gedachte toen ik hiervoor werd gevraagd: alwéér een politieserie, kunnen ze niet iets origineels bedenken? Aanvankelijk had ik ook afgezegd, omdat ik in een toneelstuk zou gaan spelen. Maar omdat dat niet doorging en Flikken Maastricht aan mij bleef trekken, zei ik ja”.

De KRO heeft een nieuw seizoen van ’t Schaep bevestigt en de werktitel is ‘t Zingkende Schaep. Het nieuws seizoen speelt zich af op een boot en de opnames van het nieuwe seizoen starten in de zomer. “In dit seizoen maken Door en Kootje en hun Amsterdamse vrienden een reisje over de Nederlandse rivieren. Ook in deze reeks  zingen ze weer tal van bekende Nederlandse liedjes. Alle vertrouwde gezichten zijn ook in dit seizoen van de partij”, laat een woordvoerster van de KRO weten. Het ‘t Zingkende Schaep komt in 2015 op televisie.

Linda de Mol moet binnenkort mogelijk getuigen in de rechtbank. De presentatrice wordt door advocaat Peter Plasman opgeroepen in de zaak rond de Miljoenenjacht-kandidaat die eind vorig jaar vijf miljoen euro aan zijn neus voorbij zag gaan. De man accepteerde in de RTL4-show een bod van 125 duizend euro, door op een rode knop te drukken. Dat deed hij naar eigen zeggen per ongeluk, want de man wilde eigenlijk doorspelen. “Linda de Mol is ook degene die de volgende dag in de media allerlei dingen heeft gezegd, wat erop neerkwam dat hij zich had vergist. Dat het een miljoenenvergissing was.”, zei de advocaat tegen RTL Boulevard.

De real life soap Utopia op SBS6 trok donderdag in ruim drie weken weer 1 miljoen kijkers. Donderdag keken er 1.001.000 mensen naar Utopia. De laatste keer dat Utopia boven het miljoen zat was op 10 februari 2014.

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Jack van Gelder mee doet aan The Passion, Van Gelder kruipt in de huid van Pontius Pilatus. Hij is blij en vereerd met zijn deelname, “Ik ben geraakt door het geweldig mooie programma en zingen vind ik helemaal te gek", aldus Jack van Gelder. In zijn rol als Pilatus vertelt en zingt hij over de kruisiging en dood van Jezus, gespeeld door Jan Dulles.

Tijl Beckand is na het floppen van Budget TV, de opvolger van De Lama’s, gered door John de Mol, dat zei de presentator in de Volkskrant. “Ik dacht: met het volgende project Budget TV wordt het succes alleen maar groter. Maar dat werd een enorme flop.”, hij vervolgt, “John de Mol belde. Want je kunt van John zeggen wat je wilt: hij is degene die je belt als vrijwel niemand meer in jou geïnteresseerd is. Ik ben weer op de rails gezet met Jack Spijkerman in het programma Echt Waar.”

Meer in het nieuws was afgelopen week, SBS6 komt met komedieserie Bar Gezellig met Bastiaan Ragas, Net5 komt met een sketchserie Lekker Bezig Fashionchick, Utopiaan Paul verlaat tijdelijk Utopia vanwege vele ziekenhuisbezoeken, Geer en Goor: Effe Geen Cent Te Makken kon volgens Jan Slagter niet bij Omroep MAX.