SBS 6 denkt aan variant Utopia

SBS 6 denkt aan variant Utopia

Geschreven door Pieter Jongsma

Programmadirecteur Remo van Westerloo is zo tevreden met de kijkcijfers van Utopia, dat er nu al nagedacht word over een vervolg op het programma. Dat vertelt de programmadirecteur van SBS vandaag in De Telegraaf. Utopia is niet alleen het duurste, maar het succesvolste dagelijkse programma van SBS 6 ooit. Er kijken dagelijk meer dan 900.000 mensen naar Utopia dat tot en met het einde van het jaar loopt. "We zijn met Talpa in gesprek of we in 2015 een variant op Utopia kunnen brengen".

De vooravond van SBS6 heeft dankzij Utopia weer meer kijkers weten te boeien naar de zender. Tot de start van het reallife-programma keken er om half acht nog geen 300.00 mensen naar de zender. Nu de rest van de vooravond nog, aldus de programmadirecteur. “Als we het nu bijvoorbeeld tussen 18.00 en 19.00 uur nog iets beter gaan doen, schieten de cijfers meteen omhoog.”

Utopia dat dagelijks om half acht te zien is bij SBS 6 scoorde dinsdagavond 971.000 kijkers naar de zender het marktaandeel komt uit op 15,6%.

Van Westerloo is optimistisch. “Programmatisch gezien is er veel meer rust op de zenders. De media zijn ons met iets andere ogen gaan bekijken en we merken ook dat het vertrouwen bij adverteerders toeneemt, omdat er uitzicht is op substantiële groei.” Op veel dagen gaat het al erg goed, vindt hij. “Van maandag tot en met donderdag doen we echt mee en ook op vrijdag zie ik groei. Het totale aantal kijkers is nog niet spectaculair, maar ons marktaandeel is wel verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren.”

“Op zondag hebben we wel veel last van RTL 4, met Divorce en Moordvrouwen. Maar op zaterdag beginnen we weer met Sterren Springen en als deze reeks voorbij is, hebben we nog twee keer het Nederlands elftal. Daarmee zouden we een stevige sprong moeten kunnen maken.”

Als de kijkcijfers van SBS 6 deze maand stabiel blijven, wordt het de beste maand sinds september 2012.