Showbizznetwork weekoverzicht - week 13

Showbizznetwork weekoverzicht - week 13

Geschreven door Daniël Schalk

Week 13 was de week dat Smeris wint van Celblok H, SBS6 in 2015 een variant van Utopia wil, Margreet Spijker vertrekt bij RTL Nieuws en de eerste week van Shownieuws, de opvolger van Show Vandaag. Al deze, en andere hoogtepunten uit week 13 lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Sinds afgelopen maandag heet het programma Show Vandaag Shownieuws en is de rode bank uit Show Vandaag vervangen door de desk uit het voormalige Show Laat, dat sinds maandag ook Shownieuws heet. Shownieuws heeft in haar eerste uitzendweek meer kijkers getrokken dan haar voorganger Show Vandaag. Naar de laatste week van Show Vandaag keken gemiddeld 186.400 kijkers, afgelopen week keken er gemiddeld 202.000 mensen naar Shownieuws.

Celblok H heeft een groot aantal kijkers verloren, de SBS6-serie trok afgelopen maandag 869.000 kijkers. Alle voorgaande afleveringen van Celblok H trokken boven het miljoen. Smeris wist van Celblok H te winnen met 909.000 kijkers en The Blacklist op RTL4 trok maandagavond 1.136.000 kijkers.

Omroep PowNed heeft maandag 150.000 leden behaald, “We hebben genoeg leden om ook de komende zeven jaar door te gaan. Tenminste, wanneer het aan jullie ligt. Want het woord is nu aan de staatssecretaris.”, laat PowNed weten op Facebook.

SBS6 denkt aan een variant van Utopia, dat zei programmadirecteur Remo van Westerloo afgelopen week in De Telegraaf. Utopia is niet alleen het duurste, maar het succesvolste dagelijkse programma van SBS6 ooit. Er kijken dagelijks meer dan 900.000 mensen naar Utopia, “We zijn met Talpa in gesprek of we in 2015 een variant op Utopia kunnen brengen”, aldus Van Westerloo.

Omroep MAX-baas Jan Slagter vind dat Hilversum rust nodig heeft, “Een stelselwijziging moet je ons niet aandoen”, zegt hij na afloop van de presentatie van het adviesrapport van de Raad voor Cultuur. “Soms moet je dingen ook de tijd geven”, vindt ook NOS-directeur Jan de Jong.

Inge de Bruijn zit dit jaar in de jury van Sterren Springen, "Ik vind het een hele eer. Ik heb vaker meegedaan aan tv-programma's, maar nog nooit als jurylid", zegt de oud-zwemster in de Telegraaf. De Bruijn was al eerder door SBS6 gevraagd om zelf van de duikplank af te gaan. “Maar toen had ik een vakantie gepland”. SBS vervangt twee van de drie juryleden. Sportcoach Frans van de Konijnenburg keert terug, maar schoonspringster Daphne Jongejans en presentator Quintis Ristie worden vervangen.

Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat RTL werkt aan een nieuw groot project. Het zou gaan om ‘groot amusement’ dat uitgezonden gaat worden op de vrijdagavond. Later op de dag werd bekend gemaakt dat het gaat om een hilarische studioshow met de naam ‘Het Zijn Net Mensen’. In het nieuwe programma worden twee panels bestaande uit Marc-Marie Huijbregts en Richard Groenendijk onder leiding van Paul de Leeuw uitgedaagd met gevarieerde én komische vragen over de gedragingen, gewoontes, uiterlijke kenmerken en geluiden van de meest uiteenlopende dieren.

SBS6 gaat langer door met de real life soap over ex-profvoetballer Andy van der Meyde en zijn vriendin Melisa. Elke aflevering van Andy & Melisa zitten er rond de 500.000 kijkers voor de buis en dat is voor SBS voldoende. Door het verlengen van Andy & Melisa zal de soap van Yolanthe Sneijder-Cabau van tijdslot veranderd.

Afgelopen vrijdag was de laatste uitzending van het RTL Nieuws van Margreet Spijker. “Mijn tijd is gekomen om van u, kijker van het RTL Nieuws afscheid te nemen, ik heb het fantastisch gevonden om hier te mogen werken, en voor u het nieuws te presenteren.”, zegt Margreet Spijker aan het einde van haar laatste uitzending. Mede-presentator Roelof Hemmen vind het jammer dat het zo moet aflopen, dat zei hij tegen Spijker aan het einde van de uitzending, “Ik zal je missen, je collega’s zullen je missen en ik weet zeker dat heel veel kijkers je zullen missen”, zegt Hemmen.

Meer in het nieuws was afgelopen week, De Reünie verslaat Divorce, Catherine Keyl terug met talkshow op RTL4, Charly Luske, Krystl, Diggy Dex in vakjury Avro Junior Songfestival en opnieuw kijkcijferrecord voor Flikken Maastricht.

Showbizznetwork.nl mag twee kaarten weg geven voor de eerste liveshow van Sterren Springen op 5 april! Hierbij aanwezig zijn? Beantwoord de prijsvraag en maak kans!