Spannende nieuwe afleveringen ‘Het Mysterie van…’ bij Telekids

Spannende nieuwe afleveringen ‘Het Mysterie van…’ bij Telekids

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 14 april zendt RTL Telekids nieuwe afleveringen uit van ‘Het Mysterie van...’ In het programma wordt drama gecombineerd met een spelshow, beiden worden opgenomen in de Efteling.

Ook in de nieuwe afleveringen zijn Sietske van der Bijl, Edo Brunner en Leendert de Ridder samen te zien in de dramaserie en neemt Patrick Martens de presentatie van de spelshow weer voor zijn rekening. Het programma richt zich op kinderen vanaf 6 jaar.

In iedere aflevering staat een sprookje centraal en wordt een nieuw mysterie opgelost door ‘sprookjesspeurders’ Iris en Milo uit de magische wereld. De rol van Iris wordt gespeeld door Sietske van der Bijl: “De nieuwe mysteries zijn gebaseerd op verschillende sprookjes en verhalen uit de Efteling. Het leukste vind ik, dat we in veel bekende sprookjes belanden en dat er altijd een verrassende twist aan wordt gegeven, hierdoor weet je nooit van te voren hoe het afloopt.”.

Na de dramaserie wordt de spelshow uitgezonden. Hierin spelen twee teams, elk bestaande uit twee kinderen uit dezelfde klas, een spannend speurspel. In de grote studioshow op zaterdag worden de teams bijgestaan door hun klasgenoten en wordt bepaald wie de weekwinnaar is.

Zowel de doordeweekse als de grote spelshow op zaterdag wordt gepresenteerd door presentator Patrick Martens. “De show zit vol energie, we spelen veel verschillende spellen, zowel actie- als denkspellen. Het is te gek dat we het in de Efteling opnemen, als er ergens een magische wereld is, dan is het daar wel. Als je mee doet aan ‘Het Mysterie van…’ beland je echt in een andere wereld.”, aldus Patrick Martens.