24Kitchen viert Pasen met speciale programmering

24Kitchen viert Pasen met speciale programmering

Geschreven door Pieter Jongsma

Het vrolijke Pasen is weer in aantocht. En dat betekent dat de paastakken weer tevoorschijn komen, eieren beschilderd worden en de lekkernijen weer op tafel komen.

Het paasweekend is natuurlijk hèt moment bij uitstek om samen met familie en vrienden te genieten van een heerlijke brunch of een uitgebreid ontbijt. In speciale paasuitzendingen van ´Rudolph´s Bakery´ en ´Grenzeloos Koken´ bieden Rudolph van Veen en Giovanni Caminita tips en inspiratie voor de perfecte feestmaaltijd.

Rudolph’s Bakery – Maandag 14, dinsdag 15 en donderdag 17 april om 19.00 uur
Het bakprogramma Rudolph’s Bakery staat drie dagen lang in het teken van Pasen. Op maandag 14 april trapt Rudolph af met een vlaai met zelfgemaakte advocaat en paasstol-cupcakes. In de tweede special richt hij zich op volle voorjaarskoek en zijn eigen chocolade-eitjes. In de laatste paasaflevering is het tijd voor een hartige lekkernij: een quiche gevuld met prei, gorgonzola en geitenkaas. Tenslotte maakt hij nog inspirerende paas-cupcakes.

Grenzeloos Koken – Maandag 21 april om 19.30 uur
Op Tweede Paasdag krijgt Giovanni Caminita wel heel bijzonder bezoek in de keuken: zijn geliefde moeder Luciana komt uit Sicilië overgevlogen om hem te helpen met het bereiden van een feestmaal. De Caminata’s staan garant voor een gezellig, Italiaans keukentafereel waar met hart en ziel wordt gekookt. Samen bereiden ze pappardelle al filetto e tartufo (pappardelle met biefstuk en truffel). Tussendoor onthullen de gepassioneerde Italianen enkele geheimen van hun familierecepten.