SBS6 zondag best bekeken zender van Nederland

SBS6 zondag best bekeken zender van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS6 heeft zondagavond opnieuw goede zaken gedaan, nadat de zender zaterdagavond RTL 4 had vergeslagen was het zondag(avond) de beste bekeken zender van de zondag. SBS6 scoorde bijna 2,5 miljoen kijkers met de voetbal wedstrijd PEC Zwolle-AJAX, goed voor 51,1 marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Door dat de wedstrijd een half uur uitliep moest SBS6 zondagavond al haar programma´s een half uur opschuiven.

Zo begon Boeven uit de Bouw om 21.00 uur en was goed 668 duizend kijkers. Oplichters in het dat rond de klok van 22.00 uur begon scoorde 925 duizend kijkers naar SBS6. RTL4 scoorde 1 miljoen kijkers met een nieuwe aflevering van Ontvoerd, divorce dat meteen na Ontvoerd begon was goed voor 1,6 miljoen kijkers.

Nederland 1 zondt zondag de Amstel Gold race uit. Smiddag´s rond 14.00 uur zaten 901 duizend kijkers voor de buis. Een nieuwe aflevering van Rapport voor mijn Ouders was goed voor 889 duizend kijkers.

De nieuwe realityserie Ik Ben een Ster, Haal Me Hier Uit! wist zondagavond maar weinig kijkers te boeien. Voor de RTL5-serie bleven 204 duizend mensen thuis.