Kijkje in de nieuwe RTL Nieuws studio

Kijkje in de nieuwe RTL Nieuws studio

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Nieuws heeft vandaag foto’s op hun website gezet van de nieuwe studio van de nieuwsuitzendingen van RTL. De nieuwe studio wordt 5 mei in gebruik genomen tijdens het half 8 nieuws op RTL4, de dag daarna zullen ook de uitzendingen van Editie NL en RTL Z vanuit de nieuwe studio komen.

In de studio staat een witte presentatiedesk waar de presentatoren van achter vandaan zullen presenteren. Ook staan er in de nieuwe studio gigantische ‘tablets’. Op de ‘tablets’ kunnen 3D-beelden worden geprojecteerd.

Ook staat de studio vol met greenscreens waar dingen op kunnen worden geprojecteerd. Deze groene schermen worden veel gebruikt bij Hollywoodfilms. Ook het RTL Weer zal op de groene schermen worden geprojecteerd, de presentatrice van het weer staat dan voor de greenscreen.

Niet krijgt RTL Nieuws een nieuwe studio, ook krijgen RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Weer en Verkeer een nieuwe huisstijl, leaders en geluid. De foto’s die RTL Nieuws vandaag publiceerde zijn de eerste officiële foto’s van de nieuwe studio, ongeveer een maand geleden lekte er al beelden uit van de nieuwe studio op Instagram.

Bekijk hieronder de foto's, klik op de foto voor volledige grote.

[gallery ids="12586,12584,12585,12587,12588,12589"]