Staatssecretaris Dekker opent 3FM Eindexamens

Staatssecretaris Dekker opent 3FM Eindexamens

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf maandag 12 mei beginnen de eindexamens weer. Scholieren horen ook dit jaar op 3FM het laatste examennieuwssamengesteld door de redactie van NOS op 3.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft hiervoor het startsein. 3FM-dj Giel Beelen en NOS op 3-presentator Onno Beukers ontvangen de staatssecretaris op deze eerste dag van de eindexamens, in de studio. 

De 3FM Eindexamenszijn van 12 tot 23 mei tussen 19.30 en 20.00 uur te horen op 3FM. Daarnaast is er op FunX een NOS op 3 Eindexamenupdate te horen (maandag t/m donderdag om 19.30 uur, vrijdag om 15.30 uur). En natuurlijk ook online volop aandacht; zoals de populaire Twitterspreekuren. Na een succesvol 1e jaar, kunnen de leerlingen ook nu weer aan de vooravond van hun examen prangende vragen aan docenten stellen.

 

Bij de 3FM Eindexamens van 12 mei praten Giel Beelen en Onno Beukers met staatssecretaris Dekker over onder andere de eerste examendag, de veiligheid rond examens en blikken ze terug op het eindexamenjaar van de staatssecretaris. Dagelijks zijn in de uitzending de eerste reacties te horen van scholieren die examens hebben gemaakt. Nieuw daarbij is dat scholieren een ingesproken reactie kunnen achterlaten via de app van 3FM en de app van FunX. Ook wordt het probleem van de dag besproken, samen met verschillende docenten en medewerkers van LAKS en het College voor Examens. De presentatie van de 3FM Eindexamens is in handen van Onno Beukers, samen met - in de eerste week - Giel Beelen (in verband met zijn wereldrecordpoging radio maken) en in de tweede week samen met Domien Verschuuren.

 

Twitterspreekuren

Ook dit jaar kunnen scholieren in de speciale Twitterspreekuren van 19.30 tot 20.30 uur nog een laatste examenvraag stellen aan leraren. Van 11 tot 25 mei zitten docenten die alles van een bepaald vak weten klaar om eindexamenkandidaten te helpen. Daarnaast twitteren docenten over de belangrijkste lesstof, interessante feitjes en handige tips voor het examen van de dag erna.