Showbizznetwork weekoverzicht - week 19

Showbizznetwork weekoverzicht - week 19

Geschreven door Daniël Schalk

Week 19 was de week van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen met The Common Linnets. Maar er was meer in het nieuws, zoals RTL Nieuws, Pauw & Witteman, De Kwis en nog veel meer, en lees je allemaal in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 19.

Maandagavond is de nieuwe studio en vormgeving van RTL Nieuws in première gegaan, ruim 1 miljoen kijkers keken naar de eerste uitzending van het vernieuwde nieuws. RTL Z en Editie NL kwamen vanaf afgelopen dinsdag vanuit de nieuwe studio met de nieuwe vormgeving.

De dagelijkse talkshow Pauw & Witteman wordt al een aantal weken niet meer live uitgezonden, dat zegt een woordvoerder van de VARA. Voortaan wordt de show een uur eerder opgenomen. De reden hiervan is de gezondheid van Paul Witteman. “In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen.”, aldus een woordvoerder van de VARA.

Afgelopen dinsdag was de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen met The Common Linnets. Voor toeziend oog van ruim 3,2 miljoen Nederlanders bemachtigde The Common Linnets een finaleplaats in de eerste halve finale. Naast Nederland verzekerde ook Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden en IJsland zich van een finale plaats.

De woensdag na de eerste halve finale stegen The Common Linnets omhoog bij de bookmakers. The Common Linnets kwamen woensdag met hun nummer ‘Calm After The Storm’ op de derde plaats te staan bij de bookmakers. Boven Nederland stond woensdag alleen nog Armenië, en op de eerste plaats Zweden. Donderdagmiddag steeg Nederland naar de tweede plaats bij de bookmaker.

De AVRO-serie Ramses, het programma De Bergen achter Sotsji van Jelle Brandt Corstius en het VARA-programma De Kwis zijn dit jaar de kanshebbers voor de Zilveren Nipkowschijf, de persprijs voor het beste televisieprogramma. Dat werd afgelopen woensdag door de organisatie bekendgemaakt in De Wereld Draait Door.

De eerste aflevering van de nieuwe komedieserie Bar Gezellig trok woensdagavond 627.000 kijkers op SBS6. De serie met Bastiaan Ragas trok meer kijkers dan de SBS6-serie Rechercheur Ria dat daarvoor 508.000 kijkers trok. Na Bar Gezellig begon op SBS6 het nieuwe seizoen van Komt Een Man Bij De Dokter, het programma trok na Rechercheur Ria en Bar Gezellig 664.000 kijkers.

The Common Linnets zijn tijdens de eerste halve finale, volgens Jan Smit, beloond met hoge punten van de vakjury’s. De vakjury’s van meerdere landen hebben Ilse DeLange en Waylon twaalf punten gegeven, het hoogste wat de vakjury’s kunnen geven. “Dat hebben we via andere commentatoren her en der te horen gekregen. Je ziet dus dat kwaliteit beloond wordt op het Songfestival.”, zegt Jan Smit.

Veronica komt terug met het succesvolle WK in Lingerie tijdens de rust van alle WK-wedstrijden. Tijdens de rust van de WK-wedstrijden zien we telkens een duel tussen twee van de in totaal acht vrouwenteams. Elk team bestaat uit vier schaars geklede knappe dames die de strijd met elkaar aangaan met het schieten van penalty’s. Het WK in Lingerie start, net als het WK in Brazilië, op 12 juni bij Veronica.

Gigi Ravelli stopt na één seizoen al met het presenteren van Campinglife. “Met veel plezier kijk ik terug op mijn tijd als presentatrice van Campinglife, het was fantastisch om dit reisprogramma samen met Sander te mogen presenteren”, zegt Gigi Ravelli. “Graag had ik het nog veel langer willen doen, maar doordat de opnames seizoensgebonden zijn, valt het niet meer te combineren met mijn andere werkzaamheden.”

Afgelopen donderdag was de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. De Oostenrijkse inzending Conchita Wurst behaalde afgelopen donderdag een finaleplaats. Andere landen die donderdag een finaleplaats behaalde waren Zwitserland, Slovenië, Polen, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, Malta, Wit-Rusland en Finland.

Sterren.nl heeft donderdag de genomineerden van de Sterren.nl Awards bekend gemaakt. Genomineerd voor Beste Zanger zijn Frans Bauer, Frans Duijts, Gerard Joling, Gordon, Jeroen van der Boom, Jan Smit, Jannes, Wolter Kroes enThomas Berge. Marianne Weber, Sieneke, Corry Konings en Leonie Meijer zijn genomineerd voor Beste Zangeres. Voor de andere genomineerden voor de Awards klik hier.

Gerard Joling en Gordon gaan in een nieuw tv-programma de laatste wensen van bejaarden vervullen. “We vervullen wensen van oude mensen, dingen die ze een keer willen doen voordat ze dood gaan”, zegt Joling. “We gaan naar Benidorm met ze, of naar Lourdes. Een dagje naar Texel of een nieuwe jurk kopen. Grote en kleine wensen”, aldus de zanger.

Oostenrijk heeft het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen gewonnen, Conchita Wurst kreeg de meeste punten en won daarmee voor Oostenrijk het Songfestival. De Nederlandse inzending, The Common Linnets, zijn tweede geworden. Het is de eerste keer dat Nederland eindigt op de tweede plaats en het is zelfs het beste eindresultaat sinds 1975. De finale werd zaterdagavond door bijna 5,1 miljoen Nederlanders bekeken, 6,2 miljoen mensen keken naar het optreden van Ilse DeLange en Waylon. Naar de uitslag keken 6,6 miljoen kijkers.