Giel Beelen gaat langer door met radio maken

Giel Beelen gaat langer door met radio maken

Geschreven door Daniël Schalk

Giel Beelen gaat dinsdagochtend gewoon door met zijn recordpoging non-stop radiomaken. Volgens een woordvoerster van de VARA is het de bedoeling van de 3FM-dj om gewoon zijn ochtendshow GIEL te presenteren nadat hij om 4 uur het record van de Vlaamse dj Lennart Creël afpakt.

Giel begon zijn recordpoging vorige week maandag om 6.00 uur. De radio-dj wil meer dan 190 uur non-stop radio maken ter ere van het 10-jarig jubileum van zijn ochtendshow GIEL bij de VARA op 3FM. Komende nacht om 4 uur precies zit Giel op 191 uur en staat het record op zijn naam.

Als het record op Giel zijn naam staat gaan de dj nog langer door met radio maken. Volgens de woordvoerster van de VARA is de dj van plan om het nog een aantal uren meer vol te houden, zodat hij een stevig record vestigt. “We hopen dat hij daarna nog zijn eigen show kan volmaken. We hebben er alle vertrouwen in. Het gaat naar omstandigheden best goed met hem.”

De VARA verwacht dat Giel Beelen het dinsdagmiddag om 12.00 uur wel welletjes vindt, dan staat er althans een persmoment gepland. Beelen kan daarna genieten van zijn vrije tijd, op woensdagochtend zit een vervanger op zijn stoel tijdens zijn ochtendshow. Wanneer Giel daarna weer terug is, is volgens de VARA-woordvoerster afhankelijk van het advies van de artsen die hem begeleiden.