Nieuw seizoen Chasing Classic Cars vol zeldzame oude auto’s

Nieuw seizoen Chasing Classic Cars vol zeldzame oude auto’s

Geschreven door Pieter Jongsma

Liefhebbers van zeldzame klassieke auto's kunnen hun hart weer ophalen in een nieuw seizoen van 'Chasing Classic Cars'. Auto-expert en restaurateur Wayne Carini weet opnieuw enkele pareltjes te vinden die jarenlang verborgen stonden in garages van particulieren.

Zoals een Hudson Hornet uit 1953 die nog helemaal in originele staat is en 426 Cobra uit 1963. Wayne knapt ze op (voor zover nodig) en verkoopt ze voor de eigenaar op veilingen of direct aan verzamelaars.

Als hij ze niet zelf aanschaft voor zijn eigen uitgebreide collectie van klassieke auto's. Dat dit geen gewone tweedehandsverkoop is, blijkt wel uit de prijzen die tegenwoordig omgaan in deze wereld. Een 1955 Mercedes 190sl en een Mercedes 280se cabriolet weet hij voor meer dan twee ton te verkopen op een veiling.

Per stuk! Maar er zijn exemplarren die zelfs meer meer dan 1,5 miljoen dollar opbrengen, zoals een zeldzame Tucker waar er maar 51 van zijn gemaakt. Voor Wayne gaat het allemaal om 'the chase', maar voor ons vooral om al die prachtige zeldzame exemplaren te mogen bewonderen.

Chasing Classic Cars 6 is vanaf zaterdag 28 juni om 22:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.