Showbizznetwork weekoverzicht - week 25

Showbizznetwork weekoverzicht - week 25

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week was de Gouden Roos, De Slechtste Chauffeur van Nederland, RTL Late Night, Linda’s Zomerweek, Bobbi Eden, Joris Linssen, Yvon Jaspers, het Nederlands elftal en nog veel meer in het nieuws, en lees je allemaal in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 25.

De actie Serious Request van 3FM is genomineerd voor de Gouden Roos in de categorie radio entertainment. Ook Eyeworks maakt met de realityserie Welkom bij de Kamara's kans op de Europese omroepprijs. De realityserie van Eyeworks is genomineerd in de categorie reality & factual entertainment.

‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’ is vanaf komend najaar te zien bij RTL5. Het voormalige BNN programma verruild de publieke omroep voor de jongerenzender van RTL. “We zijn erg blij dat we bij RTL 5 dit spectaculaire programma gaan uitzenden. We hebben er altijd met enige jaloezie naar gekeken”, laat Paul Cormont, programmadirecteur RTL5, weten.

RTL Late Night verlaat het American Hotel in Amsterdam. De talkshow van Humberto Tan is opzoek naar een nieuwe opnamelocatie voor het volgende seizoen. De talkshow trok afgelopen seizoen veel tv-kijkers, maar ook veel bekijks in het hotel bij het Leidseplein in Amsterdam. “We hebben daar met het American over gesproken en zijn samen tot de conclusie gekomen dat we naar een andere locatie verhuizen.”

Yvonne Coldeweijer is de nieuwe presentatrice van Campinglife. Ze gaat samen met Sander Janson in het programma naar verschillende Vacansoleil campings in Europa. Hier maken de presentatoren kennis met kamperende gezinnen en streekkenners. Yvonne Coldeweijer volgt hiermee Gigi Ravelli op, die het vorige seizoen van het RTL4-programma presenteerde samen met Sander Janson.

Linda de Mol komt in augustus terug met een nieuw seizoen van Linda's Zomerweek. Het eerste seizoen was vorig jaar een groot succes op late avond van RTL4. Genoeg redenen voor RTL om er een tweede seizoen te maken. RTL heeft de eerste gasten bekend gemaakt van het tweede seizoen. RTL Boulevard-deskundige Albert Verlinde en presentatrice Eva Jinek zullen in de eerste aflevering te zien zijn.

Bobbi Eden krijgt een eigen realitysoap op jongerenzender RTL5. RTL5 staat al bekend om de realityserie´s van Roy Donders en Samatha en Michael van der Plas. Bobbi Eden laat weten via Twitter dat ze erg blij is met de realitysoap. “Het kan niet op. Ik ben blij!”, Twittert Bobbi Eden.

Dit najaar keert het succesvolle avonturenprogramma Fort Boyard, na 2 jaar afwezigheid, terug op de Nederlandse televisie. AVROTROS-presentatrice Lauren Verster en acteur/zanger Freek Bartels vormen dit seizoen het presentatie duo van Fort Boyard. Welke teams er om de eer gaan strijden in Fort Boyard maakt AVROTROS later bekend.

Joris Linssen en Yvon Jaspers worden met ingang van 2015 de presentatoren van het succesvolle NCRV-programma Hello Goodbye. “Het is zoals De Dijk ongeveer zong: 'Een man weet pas wat hij mist, als ze er niet is'. Toen ik Hello Goodbye niet meer deed, begon ik het programma enorm te missen.”, liet Joris Linssen weten.

Woensdagavond keken 11,3 miljoen mensen naar de wedstrijd Australië - Nederland bij de NOS op Nederland 1. Bijna 10 miljoen mensen hebben de wedstrijd thuis gevolgd en 1,3 miljoen mensen zagen de wedstrijd buitenshuis  Met het totaal van 11,3 miljoen kijkers staat Australië - Nederland op nummer 7 in de top 10 meest bekeken Oranje-wedstrijden sinds het WK ’98.

Nog meer in het nieuws was afgelopen week: Allerlaatste seizoen Nikita vanaf 27 juli bij Veronica, Patricia Paay, Froukje De Both en Tooske Ragas in nieuw seizoen Vier handen op één buik, Nieuwe EO-DJ Joram Kaat op de zondagavond van 3FM en Arie Boomsma en Sander de Kramer presenteren De Wandeling.