Afrojack en Johnny de mol in College Tour

Afrojack en Johnny de mol in College Tour

Geschreven door Pieter Jongsma

Maandagmorgen zijn door Twan Huys vier nieuwe namen voor College Tour (NTR) bekendgemaakt op Radio 538 bij Evers Staat Op. We vervolgen het seizoen met één van de beste DJ's ter wereld Afrojack,

oud-minister van Financiën en bankier Gerrit Zalm, econoom en bestsellerauteur Thomas Piketty en multi-talent Johnny de Mol.

Studenten kunnen zich vanaf nu via de website aanmelden voor de opnamen.

 

Afrojack
De Hollywood Reporter noemt hem een "Global pop icon, ready to conquer the world". Na de hit 'Give me everything' samen met Pitbull en Ne-Yo is er geen houden meer aan met de uit Spijkenisse afkomstige Nick van de Wall. Artiesten als Madonna, David Guetta en Chris Brown staan in de rij om met hem te werken. Hij heeft zijn eigen platenlabel en sleept ook nog even een Grammy in de wacht. Afgelopen mei kwam zijn debuutalbum 'Forget The World' uit waarvan de singles 'Ten Feet Tall' en 'The Spark' samen zes keer platina werden.

Op 17 oktober staat Afrojack tijdens het Amsterdam Dance Event voor het eerst met een eigen show in de Ziggo Dome. Afrojack is een ster van wereldformaat en College Tour krijgt de kans om hem te spreken!
Opname: woensdag 24 september (aanmelden via de website)
Uitzending: vrijdag 3 oktober, 20.25 uur, NPO 3

 

Gerrit Zalm
Gerrit Zalm is Nederlands langstzittende minister van Financiën ooit. Met de naar hem vernoemde zalmnorm heeft hij een belangrijk stempel heeft gedrukt op het Nederlandse begrotingsbeleid.
Na zijn carrière in de politiek wordt Zalm bankier. Eerst werkt hij bij DSB Bank en vervolgens bij ABN AMRO, waar hij tot op heden werkt als voorzitter van de Raad van Bestuur. Op de Vrije Universiteit, waar hij zijn studie economie afrondde en in 2008 een eredoctoraat kreeg toegekend, spreekt College Tour met hem.

Opname: woensdag 15 oktober, Vrije Universiteit Amsterdam (aanmelden via de website)
Uitzending: vrijdag 17 oktober, 20.25 uur, NPO 3

 

Thomas Piketty
Deze Fransman heeft misschien wel het belangrijkste economische boek van de afgelopen decennia geschreven. Het in 2013 geschreven en in 2014 naar het Engels vertaalde boek 'Capital in the Twenty-First Century' maakt deze econoom wereldberoemd. Het wordt een New York Times bestseller en in korte tijd groeit Piketty uit tot een symbool in de strijd tegen de groeiende economische ongelijkheid. Eind oktober komt de langverwachte Nederlandse vertaling uit.
Opname: donderdag 6 november (aanmelden via de website)
Uitzending: vrijdag 7 november, 20.25 uur, NPO 3
 
Johnny de Mol
Na John en Linda was het niet meer dan normaal dat we ook de benjamin van de familie De Mol te gast zouden hebben. Hij acteert, hij zingt, is DJ en televisiepresentator. In 2008 biedt Veronica hem een programma aan waarna Johnny het concept Waar is de Mol bedenkt. Het programma is enorm populair en er zijn inmiddels zeven seizoenen gemaakt. Zijn programma's Down met Johnny en SynDROOM zorgen voor prachtige televisie waarvoor hij in 2013 de Zilveren Televizier-Ster Man ontvangt.
Opname: woensdag 29 oktober (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 31 oktober, 20.25 uur, NPO 3