Showbizznetwork weekoverzicht - week 45

Showbizznetwork weekoverzicht - week 45

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Utopia VS, Discovery Channel, Rob Kamphues, Serious Request, Wie Is De Mol?, Geld Maakt Gelukkig, 't Is Hier Fantasties en nog veel meer in het nieuws. Dit en meer nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 45.

Utopia heeft de hoge verwachtingen in de Verenigde Staten niet waargemaakt. Na bijna twee maanden heeft zender Fox de stekker uit de realityshow van John de Mol getrokken vanwege te lage kijkcijfers. Utopia werd in eerst twee keer per week uitgezonden maar vanwege de teleurstellende cijfers werd dat één keer in de week.

Afgelopen maand is de meest succesvolle oktobermaand ooit geweest voor Discovery Channel. De zender vierde zijn 25-jarige jubileum in Nederland en kan dit feestelijke feit onderstrepen met dit record. Niet alleen met een all day marktaandeel van 4,8% in de doelgroep man 20-49 maar ook prime time heeft Discovery Channel de beste score in een oktobermaand behaald met 2,7 % marktaandeel.

Het presentatieteam van RTL 7 in de Dakar Rally is versterkt. In januari heeft vaste waarde Allard Kalff naast racende reporter Tom Coronel ook autogek Rob Kamphues aan zijn zijde. De televisiepresentator struint de bivakken af voor verhalen die tot dusver áchter de schermen bleven, en deelt tegelijkertijd met de RTL 7-kijker zijn eigen, unieke blik op de rally.

In het nieuwe AVROTROS-programma Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op onderzoek in bijzondere en voor haar onbekende werelden. Werelden die vooral worden gedomineerd door mannen. Rauw, ruw en stoer. Lauren neemt de kijker mee op een ontdekkingsreis. Ze heeft mooie en bijzondere gesprekken, maar gaat vooral mee op stap. Dat is soms behoorlijk heftig en zwaar.

Het Rode Kruis heeft in 2014 dankzij 3FM Serious Request 2013 al 40.000 kinderen kunnen helpen in de strijd tegen diarree. Het Rode Kruis presenteerde afgelopen dinsdag de eerste fase van de verantwoording voor de besteding van het ingezamelde geld van 3FM Serious Request 2013. Het Rode Kruis verwacht na drie jaar, in 2016, ruim 128.000 kinderen onder de 5 jaar en in totaal meer dan een half miljoen mensen te bereiken met activiteiten en hulp in de strijd tegen diarree.

De achtste kandidaat van het vijftiende seizoen Wie is de Mol? is Ajouad El Miloudi. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt in RTL Boulevard. Ajouad El Miloudi is onder andere bekend als presentator van Puberruil en De Keuringsdienst van Waarde. Met de deelname van Ajouad El Miloudi zijn er nog maar twee kandidaten die bekend moeten worden als deelnemer aan het AVROTROS-programma.

Tim de Wit wordt de nieuwe multimediale NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij neemt per 1 februari het stokje over van Arjen van der Horst, die op zijn beurt verhuist naar de NOS-post in Washington. Tim de Wit krijgt Londen als standplaats en gaat van hieruit verslag doen voor televisie, radio en de website van de NOS.

Eerder konden we al melden dat het SBS6-programma Geld Maakt Gelukkig een tweede seizoen krijgt. Woensdag is bekend geworden dat Sandra Schuurhof het tweede seizoen niet gaat presenteren. SBS6 laat weten dat de opnames tijdens haar zwangerschapsverlof vallen. SBS6 is momenteel opzoek naar een vervanger voor het tweede seizoen van Geld Maakt Gelukkig.

RTL 4 luidt opnieuw het nieuwe jaar in met een sprookjesachtige film. Na het grote succes van de film Assepoester die dit jaar ruim 1,9 miljoen kijkers trok, komt de familie zender dit jaar met een soort gelijke film. De zender gaat dit jaar Sneeuwwitje uitzenden in een modern jasje. De film op RTL4 neemt het op tegen de seizoensopener van het AVROTROS-programma Wie is de Mol?

Goed nieuws voor Beau van Erven Dorens na het floppen van verschillende programma's krijgt 't Is Hier Fantasties een vervolg. Het nieuwe seizoen is pas net begonnen en er is nu al groen licht gegeven voor een tweede seizoen. De producent omschrijft het als "Een zeer succesvol eerste seizoen". In het progamma gaat Beau van Erven Dorens op bezoek bij Nederlanders die in het buitenland op vakantie zijn.

Gordon gaat stoppen met het jureren in Holland's Got Talent. Dat heeft Gordon aan RTL Boulevard laten weten. “Ik vind dat het tijd wordt voor een nieuwe generatie”, laat hij weten. “Ik wil altijd stoppen op een mooi hoogtepunt. De spanning is er wel af, en het is een moment van bezinning denk ik ook.”, aldus de zanger en presentator.

Sinterklaas vaart met zijn Zwarte Pieten door de regenboog, dat blijkt uit de promo van het Sinterklaasjournaal. “We varen recht op een regenboog af”, zegt Sinterklaas die in de promo met Dieuwertje Blok belt. In 2006 vaarde de stoomboot ook door de regenboog, waarna de Pieten in allemaal verschillende kleuren van de regenboog voet aan wal zetten in Nederland. Of er dit jaar gekleurden Pieten voorkomen in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht wil de NTR niet zeggen.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Victoria’s Secret Fashion Show 2014 in december bij Net5, Gordon host in humoristisch entertainment talkshow ‘Goor Draait Door’, NPO3 zet nieuwe VPRO dramaserie in zijn geheel online, The Voice Kids naar China en Herdenkingsbijeenkomst MH17 live bij de NOS.