Nieuwe tv-zender SBS9 van start

Nieuwe tv-zender SBS9 van start

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De nieuwe tv-zender SBS9 van de SBS Broadcasting is donderdagmiddag, nieuwjaarsdag, om twaalf uur van start gegaan.

Met de speelfilm Seabiscuit werd de nieuwe zender afgetrapt. SBS9 begint zijn allereerste uitzenddag met een filmmarathon.

Na de film Seabiscuit komt om 14:10 uur Flash of Genius, gevolgd door Hamlet 2 om 16:05 uur, om 17:30 zend SBS9 de film Sharpay’s Fabulous Adventures uit. Om 19:00 uur gaat SBS9 verder met Wall-E en om 20:30 uur Herafter.

De eerste avond wordt afgesloten met herhalingen van de ziekenhuisserie House, die elke dinsdag- en donderdagavond geprogrammeerd staat. SBS9 wordt aangekondigd als dé zender met de beste films en series uit binnen- en buitenland.

Nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en de herhalingen van Nederlandse series als Danni Lowinski staan op het uitzendschema van SBS9. Elke avond is er om half 9 een film bij SBS9. Elke avond heeft een ander thema.

Op maandag is het thema Variatie, op dinsdag Komedie, Actie op woensdag, Drama op donderdag, Familie op vrijdag, Thriller op zaterdag en het thema op de laatste dag van de week is Romantiek. SBS9 is bij Ziggo te bekijken op kanaal 28, bij UPC op kanaal 23 en bij KPN op kanaal 38.