Showbizznetwork weekoverzicht - week 7 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 7 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren de Televizier-Ring, het Songfestival, SBS9 en de Champions League in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 7.

DJ Tiësto heeft een Grammy Award gewonnen in de categorie ‘Best Remixed Recording’ voor zijn versie van All Of Me van John Legend. “Dit is de slagroom op de cake”, laat Tiësto weten. “Ik heb bijna elke award al wel gewonnen in mijn leven, maar nog nooit een Grammy. Dus dit was echt heel gaaf om te winnen.” Op Twitter bedankt de DJ iedereen voor de steun ‘in al die jaren’.

SBS9 heeft haar eerste maand erop zitten en behaalde daarin mooie cijfers. “Gemiddeld 0,8% marktaandeel in het tijdsslot 18.00 uur tot 00.00 uur. Primetime was het marktaandeel zelfs 1,2%”, laat SBS weten. SBS9-zendermanager Bastiaan van Dalen laat weten: “Dit is een mooi begin voor SBS9. We overtreffen onze eigen verwachtingen met deze resultaten.”

De tweede kwalificatieronde van Gouden Televizier-Ring 2015 is afgelopen dinsdag van start gegaan. Het Nederlandse publiek bepaalt welke vijf programma’s of series uit het afgelopen tv-kwartaal een plek verdienen op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring 2015? “De kijker kan in deze tweede kwalificatieronde zijn stem uitbrengen op ruim 200 titels”, laat Televizier-chef Jeroen de Goeij weten.

SBS6 heeft het dagelijkse programma Geld Maakt Gelukkig van de buis gehaald. Geld Maakt Gelukkig was afgelopen maandag ineens niet meer te zien op SBS6. In plaats daarvan zond de zender een herhaling van Trauma Centrum uit. “Het tweede seizoen van Geld Maakt Gelukkig heeft de verwachtingen voor dat tijdslot niet waargemaakt”, liet een woordvoerster van SBS6 weten.

Australië doet dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Het niet-Europese land mag één keer meedoen aan het Songfestival ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum. De keuze is volgens de organisatie op Australië gevallen omdat het Songfestival in dat land zeer populair is. Mocht Australië het Songfestival winnen dan zal het Songfestival niet in Australië plaatsvinden maar in een land in Europa.

De NOS zal de beelden van Tarik Z., die twee weken geleden gewapend het NOS-gebouw binnendrong, in de toekomst niet meer uitzenden. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff liet weten: “De nieuwswaarde was toen groot. Het was belangwekkend om uit te zenden wat er gebeurde. Dat woog zwaarder dan de privacy.” Hij vervolgd: “Er is nu geen journalistiek doel meer om de beelden te laten zien.”

Nick en Simon en de mannen van Jurk, Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, gaan een nieuw oer-Hollands muziekprogramma maken voor SBS6. Een woordvoerder van SBS6 liet donderdag weten: “Het wordt een oer-Hollandse muziekprogramma waarvoor bestaande hits worden herschreven. Nick en Simon en de mannen van Jurk! brengen de hertaalde hits wekelijks ten gehore met bekende gastzangers.”

SBS en Sanoma hebben oud-voetballer Ronald de Boer benaderd voor de uitzendingen van de UEFA Champions League. Ronald de Boer is in beeld is om de wedstrijden te gaan analyseren voor SBS. Een woordvoerder van SBS6 heeft laten weten dat NOS-presentator Jack van Gelder en voetbalicoon Johan Cruijff ook op het verlanglijstje van Sanoma-topman Peter de Mönnik staan.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Lenette van Dongen bespeelt Popster-jurylid Miss Izzy, Al Jazeera koopt BNN-docu Paradijsbestromers aan, hilarische internetfilmpjes strijden tegen elkaar in nieuw SBS6-programma en Missie Aarde krijgt tweede seizoen.