RTL 4 laat mensen afwassen bij bekende Nederlanders

RTL 4 laat mensen afwassen bij bekende Nederlanders

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL 4 komt met een nieuw tv-programma waarin mensen op bezoek gaan bij bekende Nederlanders. Dat heeft zender vandaag laten weten.

RTL 4 zoekt kandidaten voor het nieuwe programma, dat mogelijk in juni word opgenomen en in de zomermaanden te zien zal zijn bij RTL 4.

In Wie Doet De Afwas? gaan vier Nederlanders een week lang iedere avond eten bij een andere bekende Nederlander. Samen met drie tafelgenoten heb je precies één avond en drie gangen de tijd om te achterhalen bij wie je aan tafel schuift. Gedurende het diner ben je samen met je tafelgenoten een team. Jullie krijgen naast een overheerlijke maaltijd een aantal hints om de identiteit van de bekende gastheer of –vrouw van die avond te achterhalen. 'Het spel is simpel; als je samen met je team raadt wie er deze avond voor jullie heeft gekookt, levert dat een leuk bedrag op! Maar zitten jullie er naast, dan moeten jullie de enorme berg met afwas doen.' Het format was eerder al in Engeland te zien op zender ITV, onder de naam Who's Doing The Dishes?.

Het programma zou een vervanger zijn voor Goede Tijden, Slechte Tijden, dat met zomerstop gaat. Eerder heeft RTL 4 rond de zomerstop van GTST herhalingen uitgezonden van Benidorm Bastard en het gelijknamige programma Ik Kom bij je Eten. Vorige jaar kwam de familie zender met de GTST Quiz.

Bekijk Wie Doet De Afwas op TVblik.nl/wie-doet-de-afwas