BNN-serie Smeris scoort op nieuwe zondagavond NPO 3

BNN-serie Smeris scoort op nieuwe zondagavond NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk

Het tweede seizoen van Smeris is zondagavond van start gegaan met 821.000 kijkers. De serie met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven staat met deze kijkcijfers op de 13de plaats in de kijkcijfer top 25 van zondag 29 maart en is goed voor 10,1 procent marktaandeel voor BNN.

De hele week voor de uitzending op NPO 3 konden Smeris-fans de eerste aflevering al kijken op de website van NPO 3. Het ‘vooruit kijken’ werd massaal gedaan door de grote Smeris-fans die niet langer konden wachten. Bijna 400.000 mensen keken de aflevering vooruit en daarmee komen de kijkcijfers van Smeris op een totaal van 1,2 miljoen.

De eerste aflevering van Smeris trok vorig jaar op 17 maart 909.000 kijkers, de kijkers zakte na de eerste aflevering in maar bleven na aflevering drie stabiel rond de 600.000 kijkers. Bij aflevering 7 schoten de kijkcijfers weer omhoog. De 7de aflevering van Smeris trok 779.000 kijkers. De laatste aflevering van het eerste seizoen van Smeris bereikte een laagte record, de tiende aflevering trok vorig jaar mei 444.000 kijkers.

Het tweede seizoen ging gisteren verder waar het eerste seizoen eindigde. De grote vraag na de seizoensfinale van het eerste seizoen was of Theo Kamp, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge, nog leefde. De kijkers kregen gisteren te zien dat Theo nog leeft maar dat geld niet voor zijn collega’s, die denken namelijk dat Theo is overleden in het ziekenhuis.

In het nieuwe seizoen verruilen Theo Kamp en Willem Niessen, gespeeld door Dennis van de Ven, de Tilburgse hennep voor de duistere wereld van XTC en vrouwenhandel in Amsterdam. De komende weken is te zien hoe het met Theo Kamp en Willem Niessen verder gaat, het beloofd weer een spannend seizoen te worden.

Lees ook het bericht met alle kijkcijfers van zondagavond waaronder de Familie Kruys.

Smeris is elke zondagavond om 20:30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bekijk Smeris op TVblik.nl/smeris