Peter Timofeeff krijgt tegel in RTL Walk of Fame

Peter Timofeeff krijgt tegel in RTL Walk of Fame

Geschreven door Pieter Jongsma

Peter Timofeeff neemt vandaag afscheid bij RTL Weer. Hij gaat met pensioen. De weerman werkte negentien jaar bij de nieuwsorganisatie.

Met zijn ‘eigen’ tegel met handenafdruk wordt hij binnenkort vereeuwigd op de RTL Walk of Fame. Vorig jaar september werd Timofeeff getroffen door een hersenbloeding. Timofeeff keerde hierna niet meer terug op televisie. Tijdens het herstelproces heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

 

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Ik heb het voorrecht genoten om jarenlang met Peter te mogen werken. Hij is een zeer kundige meteoroloog, een uitstekend presentator en een buitengewoon vriendelijke collega. Het is jammer dat hij door zijn fysieke malheur in feite al eerder van het scherm afscheid heeft moeten nemen. Ik dank hem bijzonder voor al die jaren die achter ons liggen en wens hem een blijmoedige en fijne toekomst toe.”

Peter Timofeeff: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een hele mooie periode in mijn leven. Ik heb altijd met veel plezier bij RTL gewerkt. Nu breekt er een mooie nieuwe periode aan, waarin ik samen met mijn vrouw leuke dingen ga ondernemen. Veel mensen zijn benieuwd hoe het met me gaat. Het gaat heel goed met me, ik zit nog steeds in het herstelproces en dat duurt heel lang. Maar we zijn op de goede weg.”