Onderscheiding De Gouden Klim voor Joris Linssen en programma Deel je leven

Onderscheiding De Gouden Klim voor Joris Linssen en programma Deel je leven

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanmiddag heeft KRO-NCRV presentator Joris Linssen in Naarden-Vesting De Gouden Klim van de Stichting Nationaal Donor Monument (SNDM) ontvangen.

Joris kreeg deze onderscheiding, omdat hij met "het programma Deel je Leven het onderwerp orgaandonatie bij het Nederlandse publiek op een bijzondere manier onder de aandacht heeft gebracht", aldus de toelichting van het bestuur van de SNDM.

Joris: "Ik ben zeer vereerd met deze onderscheiding. Ik raakte bij het maken van Deel je Leven onder de indruk van de kracht van de mensen die ik mocht volgen. Hoe een ziek kind haar ouders troost. Of hoe een patiënt die nieuwe longen krijgt, zich oprecht zorgen maakt over de familie van de overleden donor. De liefde die mijn gasten voor elkaar toonden, heeft me echt geraakt. Net als de moed der wanhoop van ouders met een ziek kind, die letterlijk in de wachtkamer van de dood zitten. Ik waardeer het enorm dat onze gasten bij deze cruciale momenten in hun leven onze camera toelieten. Voor mij zijn zij echte helden. Ik draag deze prijs dan ook op aan alle deelnemers aan ons programma."

Deel je leven werd dit voorjaar uitgezonden en was met een 8,4 het hoogst gewaardeerde programma op de Nederlandse televisie in de maand juni. Deel je leven is een productie van Skyhigh TV.

Bekijk Deel je leven op TVblik.nl/deel-je-leven