Elke zondag experimentele televisie in 3LAB op NPO 3

Elke zondag experimentele televisie in 3LAB op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk

3LAB, begonnen als TV Lab waarin een week lang werd geëxperimenteerd met nieuwe programma’s, is vanaf aanstaande zondag, 18 oktober, wekelijks te zien op jongerenzender NPO 3. Rond de klok van 23:30 uur worden de meest opvallende programma’s van NPO3LAB.nl uitgezonden op NPO 3.

Tijdens 3LAB komen concurrerende snackbars in Parnassus, de hele serie Vriende van internetfenomeen Kakhiel en een door YouTubers gemaakte nieuwsshow Rauwkost voorbij. 3LAB begint zondag met de korte film Parnassus (AVROTROS) over twee concurrerende snackbars.

De twee snackbars zijn recht tegenover elkaar gevestigd op de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. De concurrentie viert hoogtij; het is een gevecht om macht, eer en geld. Parnassus is het regiedebuut van de 18-jarige Robin Boissevain. Daarna is het de beurt aan de hilarische serie Vriende (VPRO).

Van de vierdelige webserie van Kakhiel is één televisieprogramma gemaakt waarin we de vijftigjarige Patrick volgen die samen met zijn doodzieke moeder Ria een eenvoudige arbeiderswoning in een gezellig volksbuurtje bewoont. Patrick om Ria proberen Ria nog één keer te laten lachen.

3LAB sluit aanstaande zondag af met Rauwkost (NTR). Een uniek nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin bekende YouTubers Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Melise Yazgili (Melise) en Rens  Polman (Lieve Bertha) de actualiteiten op hun manier behandelen speciaal voor jongeren.

Afgelopen zomer zond NPO 3 de zevende editie van de 3LAB-week uit. Tijdens deze week testen jonge makers hun nieuwe programma’s voor een groot publiek. Sinds dit jaar kun je ook online terecht voor frisse programma's. Op NPO3LAB.nl komen het hele jaar vernieuwende video’s.

De afgelopen editie van de 3LAB-week was weer een groot succes. Onder andere Padoem Patsss (BNN) en Rundfunk (KRO-NCRV) krijgen een vervolg op NPO 3. Het spraakmakende  Streetlab (KRO-NCRV), dat dit jaar was genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, is ook begonnen in 3LAB.

Bekijk de programma's uit 3LAB op TVblik.nl/3lab