Het Sinterklaasjournaal vanaf 9 november terug

Het Sinterklaasjournaal vanaf 9 november terug

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het Sinterklaasjournaal doet vanaf maandag 9 november verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Het is de vijftiende keer dat het NTR-programma verslag doet van het Sinterklaasfeest.

Dieuwertje Blok verzorgt net als voorgaande jaren de presentatie vanuit de studio. Dieuwertje wordt bijgestaan door verslaggevers Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer die verslag doen voor Het Sinterklaasjournaal van de actuele ontwikkelingen vanaf verschillende locaties in het land.

Op zaterdag 14 november zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in het Drentse stadje Meppel. De NTR doet live verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van het Sinterklaasjournaal. De uitzending wordt gepresenteerd door presentatrice Dieuwertje Blok.

Op de kade wordt Dieuwertje bijgestaan door Jeroen Kramer, een van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 13:15 uur. Op het digitale themakanaal NPO Zapp Xtra is de intocht van Sinterklaas met gebarentolk te volgen.

Er duiken ook dit jaar weer een hoop bekende Nederlanders op in het Sinterklaasjournaal, waaronder Erik van Muiswinkel, Maarten Wansink, Dick van den Toorn, Joep Onderdelinden, John Jones, Beppie Melissen, Joep van Deudekom, Peter Faber, Rob Urgert, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Freek de Jonge, Simone Kleinsma, Isa Hoes, Ronald Giphart en Bart Chabot.

Ook Heleen van Royen, Britt Dekker, Susan Visser, Jacob Derwig, Kim van Kooten, Filemon Wesselink, Erik Dijkstra, Harmen Siezen, Pim Muda, Abel Nienhuis, Tom de Ket, Jenny Arean, Joop Keesmaat, Rutger de Bekker, Leny Breederveld, Michiel Veenstra en Mattie & Wietze komen voorbij.

Daar blijft het niet bij. Zanger Jannes, Dunya Khayame, Joost Spijkers, Friso van Vemde Oudejans, Menno de Koning, Martijn Hillenius, Marc Nochem , Rene van Asten, Juda Goslinga, Nienke Römer, Jan Krol, Arthur Geesing, René van Asten, Willem Voogd, Sarah Bannier en Guus Dam zijn ook te zien.

Wat Sinterklaas dit jaar allemaal mee maakt blijft nog even geheim. Vorig jaar kwam Sinterklaas alleen met Huispiet aan in Nederland tijdens de intocht. De andere Pieten dachten dat de pakjesboot lek was en verlieten daarom de boot. Opa Piet was enkele dagen van tevoren naar Nederland gegaan om nieuwe Pieten op te leiden om de de van boord gegane Pieten te vervangen.

Het Sinterklaasjournaal is 9 november t/m 5 december, elke dag, om 18.00 uur te zien op NPO 3.