Typhoon maakt themasong voor Serious Request 2015

Typhoon maakt themasong voor Serious Request 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Typhoon heeft de officiële themasong van 3FM Serious Request 2015 gemaakt, dat is maandagochtend bekendgemaakt in de radio-uitzending van Giel Beelen. Giel ontving Typhoon in de studio waar hij de track Niet Weglopen voor het eerst aan de 3FM luisteraar liet horen.

Met deze track zet Typhoon zich in voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. “Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp ook langer blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen”, aldus de rapper.

“Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!”, vervolgt hij. Vorig jaar schreef Jacqueline Govaert het 3FM Serious Request themanummer Make More Sound. NPO 3FM zet zich dit jaar samen met Het Rode Kruis in voor de generatie van de toekomst.

Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst voor jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Het gaat om jongeren in ander andere Syrië en Zuid-Soedan.

Voor 3FM Serious Request zijn DJ’s Paul Rabbering en Wijnand Speelman afgereisd naar respectievelijk Syrië en Democratische Republiek Congo om reportages te maken over jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, de stille ramp die tijdens 3FM Serious Request 2015 centraal staat.

Beluister hieronder de themasong Niet Weglopen van Typhoon: