Bijna half miljoen kijkers voor 2015 met Lubach

Bijna half miljoen kijkers voor 2015 met Lubach

Geschreven door Daniël Schalk

Arjen Lubach trok zondagavond 428.000 kijkers met 2015 met Lubach, een extra lange uitzending van het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach waarin Arjen terugblikte op het ‘meest recente jaar ooit’. Het marktaandeel komt voor de VPRO en NPO 3 uit op 5,9 procent.

De presentator ontving zondag ook Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, om te praten over TTIP. Arjen heeft het in zijn programma vaak gehad over het het omstreden Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP).

Ploumen heeft Arjen in 2015 met Lubach de schriftelijke garantie gegeven dat TTIP geen gevaar zal vormen voor Nederlandse standaarden op gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn. Ook maakte Salamander Klöpping in 2015 met Lubach zijn debuut op de Nederlandse televisie.

In het eerste seizoen was Salamander Klöpping, een handpop-versie van Alexander Klöpping, wekelijks te gast in Zondag met Lubach om met Arjen te praten over technologische ontwikkelingen. In het tweede seizoen kreeg de populaire handpop zijn eigen rubriek, Salamander met een ander.

Helaas voor Salamander Klöpping hield het succes na twee seizoenen voor hem op. In het derde seizoen keerde hij niet meer terug in Zondag met Lubach. Als verrassing voor de vele fans van de salamander, die ruim 7.000 volgers op Twitter heeft, kwam hij in 2015 met Lubach even langs.

2015 was een succesvol jaar voor de schrijver, cabaretier en presentator. Nadat Arjen in november 2014 begon met zijn nieuwe programma Zondag met Lubach mocht hij in 2015 twee seizoenen maken, in het voor- en najaar. Op 10 januari 2016 begint het vierde seizoen van Zondag met Lubach.

Bekijk 2015 met Lubach terug op TVblik.nl