Showbizznetwork weekoverzicht - week 10 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 10 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 10 werd bekend dat RTL Late Night de hele zomer door gaat met Peter van der Vorst als presentator, de vervanger van Martine Bijl in het komende seizoen van Heel Holland Bakt een man is en Giel Beelen opzoek gaat naar nieuw talent in zijn eigen online talentenjacht.

Ook RTL4-presentator Humberto Tan, cabaretiers Najib Amhali en Philippe Geubels, de nieuwe NOS-presentator Mark Visser en RTL Late Night-sidekick Luuk Ikink waren in de tiende week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 10.

Maandag

Giel Beelen begint zijn eigen online talentenjacht met de naam Giels Talentenjacht. In de eerste online talentenjacht van Nederland draait alles om de talenten en is de prijs connecties bij radio- en tv-programma’s en festivals. Beelen kondigde vorige week zondag aan ‘iets anders’ te gaan doen. Veel mensen dachten dat hij zou stoppen met zijn ochtendshow, maar hij begint een talentenjacht.

Mark Visser presenteert vanaf dit voorjaar de dagbulletins van het NOS Journaal. Met de komst van Mark Visser is het presentatorenteam na het vertrekt van Herman van der Zandt naar NOS Sport weer compleet. Eerder werd Winfried Baijens aangetrokken om een aantal uren van Herman over te nemen. Visser blijft ook werkzaam als radionieuwslezer, redacteur en invalpresentator op de radio.

Het RTL4-programma Dance Dance Dance heeft afgelopen maandag het tv-beeld voor Beste nieuwe format gewonnen. Dance Dance Dance was samen met De Wensboom, Het Collectief Geheugen en What the Frans?! genomineerd. De Kwis won het tv-beeld voor Beste amusement. Ook The Voice of Holland, Anita wordt opgenomen, Anti Pest Club, Super Stream Me en 4JIM vielen in de prijzen.

Dinsdag

Humberto Tan gaat het nieuwe seizoen van het RTL4-programma Het Zijn Net Mensen presenteren. Humberto volgt Paul de Leeuw op, die het programma in het voorjaar van 2014 presenteerde. Teamcaptains Marc-Marie Huijbregts en Richard Groenendijk worden in het nieuwe seizoen vervangen door Najib Amhali en Philippe Geubels. Boswachter Arjan Postma blijft wel van de partij.

Woensdag

Net5-directeur Carter Duong is momenteel in gesprek met een nieuwe presentator, dat heeft hij afgelopen woensdag gezegd in Broadcast Magazine. “Ik ben nu zover in gesprek met iemand, al heel ver, als die overkomt, dan laat ik heel het medialandschap versteld staan”, zei de directeur die afgelopen jaar al Arie Boomsma en Bridget Maasland binnenhaalde als nieuwe zendergezichten.

Blue Circle gaat zich met een aparte tak meer focussen op het maken van dagelijkse programma’s. De producent maakt momenteel de dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night. Het succes van deze programma’s leidt tot verzoeken voor meer dagelijkse televisieprogramma’s en daarom gaat RTL Late Night-hoofdredacteur Carlo van Lienden aan de slag als Director of Daily’s.

Donderdag

RTL Late Night gaat de hele zomer door, dat liet talkshowhost Humberto Tan afgelopen donderdag weten in Evers Staat Op op Radio 538. RTL4 komt in de komende sportzomer niet met VI Oranje en Tour du Jour, maar met RTL Late Night. Peter van der Vorst neemt de presentatie van maandag 4 juli tot en met vrijdag 29 juli over. Ook Luuk Ikink zal in de zomer niet te zien zijn in RTL Late Night.

De voorstellingen van The Bodyguard worden op vrijdag 18 maart hervat. De voorstelling van donderdag 3 maart werd op het laatste moment afgelast vanwege ‘geringe sporen van asbest’ in het Beatrix Theater. Daarna werden de voorstellingen tot en met donderdag 17 maart afgelast. Het Beatrix Theater heeft in verband met de asbestsituatie noodzakelijke maatregelen getroffen.

Vrijdag

De vervanger van Martine Bijl in het komende seizoen van Heel Holland Bakt is een man, dat heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter afgelopen vrijdag verklapt op NPO Radio 1. “Iedereen gaat deze keuze omarmen. Iedereen zal denken: ja inderdaad, dit is een hele goede keuze”, aldus Slagter. Martine Bijl werd afgelopen september getroffen door een hersenbloeding en is nog aan het revalideren.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de tiende week van 2015 werd bekend dat de serie Ramses drie tv-beelden heeft gewonnen, de Publieke Omroep de stekker uit NPO Radio 6 trekt en de finale van het vijftiende seizoen van Wie is de Mol? 3.359.000 kijkers trok. In de tiende week van 2014 won De Kwis het tv-beeld voor beste nieuwe format en weigerde de VPRO het voorstel van PowNed om zich bij de VPRO aan te sluiten.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 10. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 11 lees je volgende week zondag, 20 maart, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!