Zootopia bovenaan in bioscoop top 10

Zootopia bovenaan in bioscoop top 10

Geschreven door Sebastiaan Boers

Disneyfilm Zootopia gaat letterlijk als een trein. Nog maar een paar weken is deze animatiefilm in de bioscopen te zien. Veel mensen hebben Zootopia of Zootropolis inmiddels al gezien. In deze film speelt Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) de hoofdrol. Deze kleine konijn heeft maar één droom: een politieagente worden. Haar plan lijkt niet te gaan lukken, maar de dappere Judy heeft niet op.

Zo verlaat Judy haar ouderlijk huis en vertrekt naar de grote stad, Zootopia. Eenmaal daar aangekomen moet ze zichzelf keer op keer bewijzen. Dan krijgt ze contact met Nick Wilde (Jason Bateman). De twee bouwen langzaam maar zeker een vriendschap op. Samen proberen ze een onoplosbare zaak op te lossen. Dit zorgt voor de nodige spanning én voor veel hilariteit. 

Doordat de mensen naar de bioscopen kwamen, weet Zootopia op de eerste plek te eindigen in de bioscoop top 10. Vorige week stond deze Disneyfilm nog op de vierde plek. Door met drie plekken te stijgen, verslaat Zootopia de film Deadpool. Deze bijzondere film met een onconventionele antiheld moest de nummer één positie afstaan aan de Disneyfilm.

Verder wordt de top drie verder aangevoerd door de nieuwe film Rokjesdag. Deze film van regisseur Johan Nijenhuis spelen veel Bekende Nederlanders een hoofdrol. Zo zijn onder andere Lieke van Lexmond, Toprak Yalçiner, Jim Bakkum, Manuel Broekman en Stijn Fransen te zien in deze romantische comedy.

De hele top 10 wordt iedere twee weken gepubliceerd door het televisieblad TVFilm. Deze televisiegids plaats de top 10 van films die zeker de moeite waard zijn. Zo kreeg de film Rokjesdag drie van de vijf sterren van TVFilm. Deadpool, die deze week op de tweede plek staat, krijgt vier van de vijf sterren. De nieuwe nummer één, Zootopia, krijgt, net als Rokjesdag, drie van de vijf sterren.

Dit alles blijkt uit de bioscoop top 10 die iedere twee weken wordt gepubliceerd door TVFilm.