Alles mag op zaterdag verslaat De kwis

Alles mag op zaterdag verslaat De kwis

Geschreven door Sebastiaan Boers

De mannen van Alles mag op zaterdag wisten zaterdagavond meer kijkers te bereiken dan de mannen van De kwis. In totaal keken er 1.289.000 mensen naar een nieuwe aflevering van Alles mag op zaterdag. Dat zijn er iets meer dan een week eerder. Vorige week wonnen de mannen van De kwis nog met ruim 1,3 miljoen kijkers. De kwis werd zaterdagavond bekeken door 1.243.000 mensen.

Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Alles mag op zaterdag op de vijfde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hierdoor uit op 21,2 %. De mannen van De kwis staan met de huidige kijkcijfers op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 19,9 %. 

Ook eerder op de avond was het een kijkcijferstrijd. Bij RTL 4 stond een nieuwe aflevering van It Takes 2 op het programma. Bij NPO 1 stond het spelprogramma Het beste brein van Nederland centraal. Deze strijd werd gewonnen door RTL 4. In totaal keken er 1.369.000 mensen naar It Takes 2 en er keken 1.145.000 mensen naar Het beste brein van Nederland.

Door deze kijkcijfers staan It Takes 2 en Het beste brein van Nederland op de derde plek en op de zevende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 22,8 % en voor de AVROTROS kom het marktaandeel uit op 18,7 %.

Daarnaast wist de NOS ook weer veel kijkers te bereiken. In totaal keken er 1.668.000 mensen naar het NOS Journaal van 20.00 uur. Later op de zaterdagavond keken er 1.527.000 mensen naar Studio Sport Eredivisie. Beide NOS programma's staan dan ook op de bovenste twee plekken en in het kijkcijferoverzicht.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Alles mag op zaterdag terug via TVblik.