Het mooie weer heeft invloed op kijkcijfers

Het mooie weer heeft invloed op kijkcijfers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het was zaterdag een prachtige zomerdag. De temperaturen stegen overal tot boven de 25 graden. Door deze hoge temperaturen bleven veel mensen langer buiten. Dat hebben NPO 1, RTL 4 en SBS6 zeker gemerkt. Zaterdagavond zond AVROTROS de finale uit van het eerste seizoen van Het beste brein van Nederland. In totaal keken hier 987.000 mensen naar.

Een week eerder zagen 1.492.000 mensen de tweede halve finale. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat dit spelprogramma op de derde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt daarmee uit op 23,1 %. 

Nadat Het beste brein van Nederland bekend werd gemaakt, namen de mannen van NUHR het stokje over. In NUHR: Back to Basic zag de kijker Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Viggo Waas en Eddie B. Wahr in een registratie van hun theatervoorstelling. Hier keken rond 21.45 uur 585.000 mensen naar. Met die kijkcijfers staan de mannen op de 13de plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor KRO-NCRV komt uit op 12,6 %.

RTL 4 zond zaterdagavond de tweede aflevering uit van Professor Nicolai en Dr. Beckand uit. Dit spelprogramma verhuisde van de vrijdag naar de zaterdagavond. Dat had vorige week weinig invloed op de kijkcijfers. Vorige week schakelden 1.277.000 mensen in voor de eerste aflevering. Zaterdagavond keken er 779.000 mensen. Dat zijn er veel minder een dan een week eerder. Met deze kijkcijfers staat dit spelprogramma op de 7de plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 18,8 %.

Direct na Ruben Nicolai en Tijl Beckand stond Humbero Tan al weer klaar voor Het zijn net mensen. Dit spelprogramma over dieren werd zaterdagavond bekeken door 1.020.000 mensen. Een week eerder keken er nog meer mensen, namelijk 1.652.000. Met de huidige kijkcijfers staat Humberto op de 2de plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 21,6 %.

Over dieren gesproken; De Vreemde Eend van Irene Moors zag haar kijkcijfers dalen. Vorige week bleven de kijkcijfers redelijk stabiel met 505.000 kijkers. Zaterdagavond waren Fred van Leer en Leco van Zadelhoff te gast. Zij namen het op tegen het vaste team; Gerard Joling en Jeroen van der Boom. In totaal keken er 384.000 mensen naar De Vreemde Eend. Met deze kijkcijfers staat Irene op plek 20 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,5 %.

Nadat De Vreemde Eend gevlogen was, nam Kees Tol het over bij SBS6. Zijn spelprogramma, Met de deur in huis, werd zaterdagavond bekeken door 615.000 mensen. Een week eerder keken er meer mensen, namelijk 732.000. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat dit spelprogramma op de 11de plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 13,1 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Het beste brein van Nederland terug via TVblik.