Kijkcijferkoning Jochem van Gelder verliest veel kijkers

Kijkcijferkoning Jochem van Gelder verliest veel kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

De absolute Kijkcijferkoning van SBS6, Jochem van Gelder, heeft zaterdagavond veel kijkers verloren. Sinds een paar weken mag Jochem de SBS6-kijkers twee uur laten genieten van zijn home video's.

Vorige week zaterdag keken er 620.000 mensen naar de home video's, maar zaterdagavond keken er slechts 261.000 mensen. Met deze kijkcijfers van staat Jochem niet in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 7,5 %. 

Voor de home video's van Jochem konden beginnen, was het tijd voor De 20... Hier keken 187.000 mensen naar. Een week eerder keken er 329.000 mensen naar dit soortgelijke programma van Jochem. Met de huidige kijkcijfers staat ook De 20... niet plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,2 %.

Direct na het RTL Nieuws van 18.00 uur was het tijd voor een klus. Het Eigen huis en tuin team kluste er weer vrolijk op los. In totaal keken er 389.000 mensen naar Eigen huis en tuin. Dat zijn er ook een stuk minder dan een week eerder. Vorige week keken er namelijk 643.000 mensen. Met de kijkers van zaterdagavond staat dit klusprogramma op de 18de plaats in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 17,3 %.

Nadat het klusteam vertrokken was nam RTL Woonmagazine het over. Zij zorgden weer voor de inrichting. In totaal keken er weer 400.000 mensen naar dit woonprogramma van Nance. Dat zijn er ook minder dan een week eerder. Vorige week keken er 660.000 mensen naar RTL Woonmagazine. Met de huidige kijkcijfers staat Nance op de 18de plaats in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 15,1 %.

Het NPO 3-programma Bommetje XL verloor ook heel veel kijkers. Het natste programma van Nederland wist zaterdagavond 81.000 mensen te bereiken. Het jurylid van deze week was Lex Uiting. Hij mocht presentator Ron Boszhard en de kandidaten bijstaan. Een week eerder bereikte Bommetje XL 209.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat Bommetje XL niet in het kijkcijferoverzicht. Wel komt er een marktaandeel binnen van 2,8 % voor AVROTROS.

Maar wederom wist de Kassa van de VARA de meeste kijkers te bereiken. Niet alleen lange rijen voor zwembaden en het strand, maar ook gewoon weer aan de Kassa. Het consumentenprogramma van de VARA wist zaterdagavond 894.000 te bereiken. Een week eerder bereikte Kassa ook al veel kijkers, namelijk 1.206.000. Met de huidige kijkcijfers staat Kassa op 4de plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 30,4%.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk de home video's van Jochem terug via TVblik.