Documentaire over Mattie en Wietze in de maak

Documentaire over Mattie en Wietze in de maak

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Voormalig Shownieuws-presentator Hidde van Warmerdam maakt een documentaire over het radio-duo Mattie en Wietze. Van Warmerdam maakt de documentaire niet vanwege het nieuws over Mattie dat hij niet de biologische vader van ‘zijn’ tweeling is, maar werkt er al langer aan.

“Ik vond het interessant dat twee jonge jongens in de eredivisie van het radio maken werden neergezet en het moesten opnemen tegen mastodonten als Giel Beelen en Edwin Evers”, vertelde de documentairemaker in het radioprogramma 't Wordt Nu Laat van omroep WNL op NPO Radio 2.

Hidde vindt het nieuws dat Mattie niet de biologische vader van de tweeling van zijn inmiddels ex-vriendin blijkt te zijn ‘eigenaardig en vooral heel erg verdrietig’. “Ik ben zelf vader van een prachtige dochter. Dit is een scenario waar ik natuurlijk absoluut niet aan moet denken”, zei hij in Metro.

De ellende van Mattie rondom de ontdekking over ‘zijn’ pasgeboren tweeling komt wel voor in de documentaire. “Het is mooi en integer geworden. Hij is bijzonder open tegen me geweest. Voor de documentaire ga ik nu eens rustig bekijken wat het geworden is en afwachten wat er nog gebeurt”

“Met Mattie heb ik een duidelijke afspraak dat ik verder niets over hem zeg.” De documentaire is nog niet aan een tv-zender verkocht. “Ach, dat is een lang verhaal, maar het wordt ergens uitgezonden.” Het nieuws van Mattie zorgt er misschien voor dat de documentaire nu snel verkocht zal worden.

Bekijk de tv-programma's van omroep WNL op TVblik.nl/gemist/wnl