Edith Bosch sidekick Henry Schut tijdens Olympische Spelen

Edith Bosch sidekick Henry Schut tijdens Olympische Spelen

Geschreven door Daniël Schalk

Voormalig topjudoka Edith Bosch wordt de sidekick van presentator Henry Schut in het avondprogramma NOS Studio Olympic Parc tijdens de komende zomerspelen in Rio de Janeiro. Schut en Bosch ontvangen op het olympisch park iedere dag sporters, coaches en andere gasten.

“Ik kan niet wachten om in deze rol naar de Spelen te gaan en daar onze Nederlandse helden te zien schitteren. Zo dichtbij en dit keer vanuit een hele andere kant, prachtig!”, zegt Bosch over haar ‘plaatsing’ voor Rio. Erben Wennemars verzorgt dagelijks een live-bijdrage in het programma.

Ewoud van Winsen, adjunct-hoofdredacteur NOS Sport en chef d’équipe van de olympische ploeg van de NOS, is erg blij met Bosch. “Edith is een zeer ervaren olympiër: ze kwam vier keer uit op de Spelen en pakte daar ook nog eens drie keer een medaille”, zegt hij over de voormalig topjudoka.

“Daarnaast heeft zij uitstraling, is ze welbespraakt en heeft ze een bijzondere kijk op topsport. En ook niet onbelangrijk: Edith is goed ingevoerd in de topsportwereld en kent vrijwel alle sporters van de huidige olympische generatie persoonlijk”, vervolgt Van Winsen over de sidekick van Henry Schut.

Bosch stopte in het voorjaar van 2013 na een succesvolle carrière met topjudo. Voor Henry Schut betekent NOS Studio Olympic Parc zijn derde programma op locatie tijdens de Olympische Spelen. Eerder maakte de presentator programma’s tijdens de Spelen in Londen (2012) en Sotsji (2014).

Studio Olympic Parc is van 4 t/m 21 augustus rond 23:00 uur te zien op NPO 1.