EK Atletiek vult NPO 2-programmering

EK Atletiek vult NPO 2-programmering

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond is de halve finale van het EK voetbal en in de Tour de France wordt gefietst van Limoges naar Le Lioran, maar vandaag begint ook het EK Atletiek. Van vandaag, woensdag 6 juli, tot en met zondag 10 juli 2016 vindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam het EK Atletiek plaats.

Als hostbroadcaster zorgt de NOS ervoor dat de hele wereld dit EK kan volgen. De NOS is wel vaker hostbroadcaster, maar deze klus is voor de nieuwsomroep extra groot met veel verschillende onderdelen, veel wedstrijden tegelijk en ook nog eens een aantal sporten op het Museumplein.

Het EK Atletiek krijgt vanwege het EK voetbal op NPO 1 ruim baan op NPO 2. Het EK Atletiek is te volgen via extra uitzendingen van NOS Studio Sport, waarvan de presentatie in handen is van Jeroen Stomphorst en Sjoerd van Ramshorst. Het commentaar komt van Léon Haan en Stefan Verheij.

In totaal zijn 330 mensen betrokken bij de verschillende uitzendingen van het EK Ateletiek. Acht regiewagens en 77 camera’s moeten de verschillende disciplines coveren. Verder komen 22 televisie- en radioteams uit verschillende landen op bezoek om hun eigen programma’s te maken.

NOS Studio Sport is op 6 en 7 juli vanaf 17:00 uur te zien op NPO 2, op 8 juli vanaf 18:00 uur, 9 juli vanaf 19:00 uur en 10 juli vanaf 9:20 uur op NPO 1 en vanaf 16:35 uur weer op NPO 2.

Bekijk NOS Studio Sport op TVblik.nl/nos-studio-sport