AD: ‘Tv-huwelijk tussen Pauw en Jinek op komst’

AD: ‘Tv-huwelijk tussen Pauw en Jinek op komst’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Volgens het AD is er een ‘tv-huwelijk’ op komst. Insiders zeggen in de krant dat de talkshows Pauw en Jinek elkaar gaan afwisselen en dat Jeroen Pauw en Eva Jinek dus evenveel zendtijd krijgen. “In de praktijk betekent dat: minder Pauw en meer Jinek”, schrijft het dagblad dinsdag.

Voor beide talkshows zou er momenteel ook gedeeltelijk een gezamenlijke redactie worden gevormd. “Een grotere groep redacteuren dan ze nu los van elkaar hebben, werkt dan voortaan voor zowel Pauw als Jinek. Wel behouden beide titels hun eigen decor en tone of voice.”

De bedoeling is dan dat er ook het hele jaar door een talkshow te zien is op NPO 1. “Dat is een reactie op de storm van kritiek die NPO-televisiebaas Frans Klein te verduren kreeg over de huidige talkshowloze zomer”, vervolgt de krant. Dit jaar besloot Klein de talkshow met vakantie te sturen.

Het was volgens Klein niet haalbaar naast de vele sportprogramma’s vanwege de sportzomer een actueel praatprogramma te maken. Uitwijken van NPO 1, waar het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen worden uitgezonden, naar NPO 2 was ook geen optie volgens Klein.

Pauw en Jinek zullen rond de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 ook een gezamenlijk programma maken. De nieuwe plannen zouden in principe voor twee jaar gelden. Of dat betekent dat in 2018 naast het WK voetbal ook een actueel praatprogramma wordt uitgezonden, blijft nog even de vraag.

Bekijk Jinek op TVblik.nl/jinek