Bizarre wending in finale TNBGB

Bizarre wending in finale TNBGB

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond was de finale van The Next Boy/Girl Band te zien bij SBS6. In totaal streden vijf boys en vijf girls voor een plek in de nieuwe boy en girlband. In de finale werd duidelijk dat zanger Jeronimo de band moest verlaten. De jury verkoos Jaimy boven Jeronimo. Boyband 4U bestaat nu uit Jaimy, Toon, Tiago en Luca. Maar bij de meiden ging het er heel anders aan toe.

De jury kon overduidelijk geen keuze maken. Zij gingen tegen de regels van deze talentenjacht in. In plaats van vier zitten er nu vijf meiden in GRLBND, dankzij John Ewbank. Dit nieuws zorgde voor een golf van kritiek op Twitter. Alle vijf de finalisten, Delany, Denise, Rony, Romy en Som zijn nu lid van GRLBND. Maar hier waren de kijkers het thuis niet allemaal mee eens. 

Zo liet iemand weten: 'Heb dan nu ook de ballen om Jeronimo terug te halen, want dit kan écht niet! '. Een ander reageerde met: 'Oplichterij is het bij het had ook niet uitgemaakt want ze maken zelf de keuzen jury dan hé! Een grote bende! En nu reclame'. Zelf is SBS6 opvallend stil op social media. Tijdens de finale was de commerciële zender dan ook vol lof over de talentenjacht.

'Kan echt niet! zo oneerlijk tegenover pff.. ' liet een andere Twitteraar weten. De meeste kijkers vinden het dan ook oneerlijk dat Jeronimo de boyband moest verlaten. Veel kijkers vonden dan ook dat hij alsnog deel uit moest maken van de 4U. 'Hoe verlies je kijkers? Eerst geld uit de zak kloppen en dan pauze.Benieuwd naar de kijkcijfers morgen...zal zeker wel flink dalen nu ' alsdus een boze Twitteraar.

De hashtag #TNBGB was dan ook een lange tijd trending topic op Twitter. Heel veel mensen reageerden op de bizarre ontwikkeling in de talentenjacht. Het is overigs niet de eerste keer dat de talentenjacht van gedachte veranderd. In de eerste aflevering werd duidelijk dat er in de boy en girlband slechts plek was voor drie leden per band.

Maar tijdens de eerste aflevering van Show XL (SBS6) werd dit ook aangepast. Presentatrice Nicolette van Dam maakte bekend dat er in de boy én girlband plek was voor vier bandleden. Dit nieuws zorgde toen ook al voor enige verwarring. Het nieuws van vrijdagavond maakte het niet veel beter. De nieuwste talentenjacht van Nederland maakte een positieve indruk tijdens de eerste aflevering.

De geloofwaardigheid van deze talentenjacht is in één klap aangepast. Dit blijkt wel uit de vele reacties op Twitter. Hoe SBS6 hierop gaat reageren is nog niet bekend. Ze houden over de huidige ontwikkelingen de kaken stijf op elkaar. Dit is geen goede start voor de nieuwe boy en girlband.

De uitslag laat nog even op zich wachten. Direct na Shownieuws wordt duidelijk welke band de talentenjacht gewonnen heeft.

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.