Zeker 200.000 mensen zien horrorfilm It bij Veronica

Zeker 200.000 mensen zien horrorfilm It bij Veronica

Geschreven door Sebastiaan Boers

De afgelopen weken draaide het in het nieuws maar om één ding. Elk nieuwsprogramma besteedde er vaak aandacht aan. Vanuit Amerika zijn de horrorclowns in opmars gekomen.

Ook in Nederland doken op verschillende plaatsen zogenoemde horrorclowns op. Deze horrorclowns bezorgen de mensen de schrik van hun leven. Waarom deze horrorclowns ineens opduiken is niet helemaal duidelijk.

Dit kan wel eens te maken hebben met een remake van de horrorfilm It. Deze film van Tommy Lee Wallance was zaterdagavond te zien bij Veronica. Een moordbeluste clown had maar één doel; zoveel mogelijk slachtoffers zien te maken. Deze horrorfilm uit 1990 zorgde er voor dat veel mensen angst kregen voor clowns in het algemeen. Het gevolg hiervan was dat mensen dankzij It een clown fobie ontwikkeld hebben.

In totaal schakelden er om 20.00 uur zeker 251.000 mensen in om deze horrorfilm te bekijken. In deze film zijn onder andere Thomas Kretschmann, Troy Garity en Franka Potente te zien. Deze film was tot zeker 23.50 uur te zien bij Veronica. Dankzij deze kijkcijfers ziet Veronica een marktaandeel binnen komen van 4,6 %.

Wanneer de remake van It zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. In de media wordt ook met afschuw gereageerd op de horrorclowns. Wanneer iemand een horrorclown ziet dan wordt verzocht om zo snel mogelijk de politie in te schakelen.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.