Showbizznetwork weekoverzicht - week 44 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 44 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk

In week 44 won de Rotterdamse rapformatie Broederliefde de MTV EMA voor Best Dutch Act 2016, maakte RTL haar nieuwe Sinterklaas-serie met Schoorsteen Pieten bekend en verplaatste de Publieke Omroep de dramaserie La Famiglia van AVROTROS naar de late zondagavond.

Daarnaast waren in de 44ste week ook de SBS6-serie Dokter Tinus, presentatrice en kunstenaar Judith Osborn en de voormalig showmaster Frank Masmeijer in het nieuws. Lees het belangrijkste nieuws uit de afgelopen week in het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van 2016!

Broederliefde wint prijs voor Best Dutch Act

Broederliefde is de winnaar van de MTV EMA voor Best Dutch Act 2016. Broederliefde ontving hun award afgelopen woensdag, 2 november, tijdens de MTV Music Week Official Opening Party in Annabel Rotterdam. Ook Douwe Bob en Ronnie Flex waren ook genomineerd voor de prijs.

Naast de prijs voor Best Dutch Act 2016 maakt Broederliefde nu ook kans in de categorie Best Worldwide Act tijdens de MTV EMA 2016. Vanaf aanstaande donderdag, 10 november, kan er gestemd worden voor deze categorie. De award wordt tijdens de MTV EMA 2016 uitgereikt.

RTL met nieuwe Sinterklaas-serie ‘Sint en co’

RTL komt met een nieuwe Sinterklaas-serie, genaamd ‘Sint en co: de verdwenen sleutel’. Het tv-bedrijf haalt Zwarte Piet van de buis en gaat verder met Schoorsteen Pieten, die ook de hoofdrol zullen spelen in de nieuwe Sinterklaas-serie op kinderzender RTL Telekids en Videoland.

De nieuwe Sinterklaas-serie is vanaf zondag 13 november, tijdens het weekend van de intocht, voor het eerst te zien bij Videoland. Vanaf maandag 14 november is de serie dagelijks te volgen bij RTL Telekids. De serie, bestaande uit vijftien afleveringen, gaat over twee jonge leerling-pieten.

Australië voor derde keer naar Songfestival

Australië mag in 2017 opnieuw meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Australië mocht in 2015 eenmalig meedoen aan het Songfestival, ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Songfestival, maar volgend jaar zal het niet-Europese land al voor de derde keer meedoen.

Na een tweede plaats op het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm mag Australië nu nog een keer meedoen. Wat de reden hiervan is, is niet bekend. In 2017 doen 43 landen mee aan het Songfestival. Naast Australië doet ook Israël, het enige andere niet-Europese land op het Songfestival, mee.

NPO verplaatst dramaserie La Famiglia 

De dramaserie La Famiglia verhuist van donderdag naar zondagavond, dat hebben de NPO en AVROTROS afgelopen donderdag bekendgemaakt. La Famiglia is sinds 29 september te zien op de donderdagavond van NPO 1, maar AVROTROS weet niet veel kijkers te trekken met de serie.

“Voor een betere opbouw van de donderdagavond heeft de NPO besloten het programma Ik vertrek op donderdag te plaatsen. De trouwe schare fans van La Famiglia zal de serie ook op zondagavond weten te vinden”, liet AVROTROS weten. La Famiglia zal op de zondag te zien zijn om 23:10 uur.

En dan ook nog dit..

Afgelopen week werd ook bekend dat SBS6 met een boek van hitserie Dokter Tinus komt, Judith Osborn aan de slag gaat voor de nieuwszender RTL Z, er kandidaten worden gezocht voor het nieuwe RTL5-programma Een Ton en Frank Masmeijer het gezicht is van een nieuw televisieformat.

Dit was het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van 2016! Vanaf volgende week verschijnt vier weken lang Rijmend De Week Uit, het rijmende weekoverzicht van Showbizznetwork.nl. Eind december zijn wij er nog één keer met het ‘Showbizznetwork Jaaroverzicht’ van 2016!