Shakira maakt kans op een Grammy

Shakira maakt kans op een Grammy

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Shakira is genomineerd voor een Grammy Award. Dit heeft zij te danken aan de titelsong van de Disneyfilm Zootopia. Voor deze film mocht Shakira het nummer Try Everything inzingen. In Zootopia heeft Shakira ook een klein rolletje weten te bemachtigen. Zo speelde de zangeres de rol van popster Gazelle, iets wat goed past bij Shakira.

De officiële videoclip van Try Everything is sinds 3 maart dit jaar te bekijken via YouTube. Inmiddels hebben al meer dan 211 miljoen mensen deze videoclip gezien. Zootopia zelf is ook een groot succes geweest voor Disney. De film maakt kans op maar liefst elf Annie Awards. Hieruit blijkt wel dat veel mensen fan zijn van de film waarin politieagente Judy Hopps en sluwe vos Nick Wilde de hoofdrol spelen. 

Naast Shakira, maakt collega zangeres P!nk ook kans op een Grammy. Zij zong het nummer Just Like Fire voor een andere Disneyfilm. De kleurrijke zangeres was te horen in Alice Through The Looking Glass. In deze film gaat het verhaal van Alice In Wonderland verder. Na een tekenfilm besloot Disney om hier een film met echte mensen van te maken. Naast Alice gebeurde dit ook al met films als The Jungle Book, Belle en het Beest en Tarzan.

Niet alleen Shakira en P!nk zullen tegen elkaar gaan strijden. Ook de muziek van Star Wars The Force Awakens en de muziek uit de film Bridge Of Spies maken kans op een Grammy. Maar wie er daadwerkelijk met de prijs vandoor gaat is nog niet bekend.

De Grammy Awards worden op 12 februari 2017 uitgereikt. Dan zal bekend worden wie van deze vier genomineerden er met de Award vandoor gaat.