Shrek bereikt zeker 400.000 kijkers voor RTL 5

Shrek bereikt zeker 400.000 kijkers voor RTL 5

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het nieuwe jaar startte goed bij RTL 5. De commerciële zender zond een heuse Shrek marathon uit. Vanaf 16.25 uur kon de kijker genieten van het eerste deel. In Shrek draait het allemaal om de oger Shrek (Mike Myers), Fiona (Cameron Diaz) en Donky (Eddie Murphy). Deze Dreamworks film komt alweer uit 2001. In totaal zaten er op Nieuwjaarsdag 183.000 mensen klaar voor het eerste deel.

Rond de klok van 18.15 uur liepen de kijkcijfers fors op. Het tweede deel, Shrek 2, werd bekeken door 443.000 mensen. In het tweede deel reizen Shrek en Fiona af naar haar ouders. Onderweg komen zij in contact met de Gelaarsde Kat (Antonio Banderos). Samen sluiten zij een eeuwige vriendschap. Dankzij de 443.000 kijkers staat Shrek daarmee op plek achttien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 5 komt daarmee uit op 8,2 %. 

Om klokslag 20.00 uur was het tijd voor Shrek the Third. Deze film komt alweer uit 2007. In deze film moet Shrek opzoek naar een waardige opvolger voor zijn schoonvader. Het leek erop alsof Shrek en Fiona op de troon moesten zitten. Maar hier had Shrek niet veel zin in. Het derde deel van Shrek kon rekenen op 318.000 kijkers.

Shrek Forever After werd drie jaar later gemaakt en kwam uit in 2010. In het (tot nu toe) laatste deel doet Shrek zijn verhaal nog eens dunnetjes over. Rond 21.45 uur bleven er nog zeker 290.000 mensen wakker op de film af te kijken. Bij elkaar opgeteld kon Shrek rekenen op 1.234.000 kijkers op de eerste dag van 2017.

Bij NET5 kon de kijker genieten van twee Disney klassiekers. Om 14.40 uur zond de commerciële zender De Klokkenluider van de Notre Dam uit. In deze film draait het allemaal om de gebochelde Quasimodo. Zijn leven bestaat uit alleen maar klokken. Hij wil maar wat graag onder de mensen zijn. Wanneer hij dit doet, komt zijn leven ernstig in gevaar. Vooroordelen, mishandeling, uitbuiting en verdriet komen allemaal voorbij. Gelukkig loopt deze Disneyfilm goed af. In totaal hebben zeker 141.000 mensen deze film bekeken.

Direct nadat de klokken geluid waren, nam Aladdin het stokje over. De man van de straat komt in contact met de prinses Jasmine. Zij vallen als een blok voor elkaar. Maar de boosaardige Jafar had andere plannen met de man van de straat. Jafar was opzoek naar een speciale toverlamp. Deze raakt in handen van Aladdin. Maar toch weet Jafar om de lamp in handen te krijgen, met alle gevolgen van dien. In totaal hebben 212.000 mensen naar Aladdin gekeken.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto: YouTube