O’G3NE wint 100% NL Award voor Zangeres van het Jaar

O’G3NE wint 100% NL Award voor Zangeres van het Jaar

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

O’G3NE heeft dinsdagavond de 100% NL Award voor Zangeres van het Jaar gewonnen. Dinsdag werden in Uitgeest de winnaars van de 100% NL Awards 2016 bekendgemaakt, dé prijzen voor de muziek van Nederland. Naast O’G3NE vielen onder meer Marco Borsato en Maan in de prijzen.

Borsato won de Award in de categorie Zanger van het Jaar en versloeg daarmee zijn collega's Dotan, Guus Meeuwis, Nick & Simon en Douwe Bob. De 100% NL Award voor Band van het Jaar ging naar Kensington en Miss Montreal kreeg de 100% NL Award 2016 voor Album van het Jaar.

The Voice of Holland-winnares Maan viel dinsdagavond ook in de prijzen. Door maar liefst 48% van de luisteraars van radiozender 100% NL werd zij gekozen tot de Doorbraak van het Jaar. Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf wonnen met Summer On You de 100% NL Award voor Hit van het Jaar.

Eerder werd al bekendgemaakt dat O’G3NE de 100% NL Award voor het Muziekmoment van het Jaar in ontvangst mocht nemen voor de vertolking van de Emeli Sandé-hit Clown in Beste Zangers. De 100% NL Oeuvre Award 2016 werd vorig jaar al uitgereikt aan het Volendamse duo Nick & Simon.

Bekijk hieronder onze reportage van de uitreiking van de 100% NL Awards:

https://youtu.be/sqqTECMV_3E

Foto: Showbizznetwork