Bijna weer twee miljoen kijkers voor Mindf*ck

Bijna weer twee miljoen kijkers voor Mindf*ck

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Voor de derde week op rij heeft Victor Mids veel kijkers weten te bereiken. De vierde aflevering van zijn succesvolle programma Mindf*ck werd zaterdagavond door 1.952.000 mensen bekeken. In deze aflevering was onder andere zangeres Miss Montreal te zien. Zij werd tot twee keer toe in de maling genomen door Victor. Het ging onder meer over de verdwenen telefoon van de zangeres die ineens in een stoel bleek te zitten.

Vorige week zaterdag wist Victor meer dan twee miljoen mensen te bereiken. In totaal keken er toen 2.055.000 mensen. De week daarvoor wist Victor voor het eerst door de magische twee miljoen grens te komen. Toen wist Victor zeker 2.112.000 mensen te bereiken. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Victor op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 33,3 %. 

Door de bijna twee miljoen kijkers voor Mindf*ck leverden Chantal Janzen en Wendy van Dijk kijkers in. De twee blonde presentatrices kwamen niet boven het miljoen uit. De laatste aflevering van het eerste seizoen wist in totaal 904.000 mensen te bereiken. Een week eerder kwamen de kijkcijfers ook niet boven het miljoen uit. In totaal schakelden er toen 929.000 mensen in voor dit trouwprogramma. Met de huidige kijkcijfers staan Chantal en Wendy samen op plek tien in het kijkcijferoverzicht. RTL 4 ziet een marktaandeel binnen komen van 15,8 %.

Direct na Mindf*ck werd De kwis uitgezonden. In deze aflevering van presentator Rick Nieman te gast. Hij mocht deze week naast Paul de Leeuw op plaats nemen om De kwis te spelen. Deze aflevering werd bekeken door 1.583.000 mensen. Een week eerder keken er 1.604.000 mensen naar de aflevering waarin Irene Moors te gast was. Met de huidige kijkcijfers staat De kwis op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 27,1 %.

Nadat De kwis was afgelopen was het tijd voor Koefnoen. In het beste van Koefnoen werd weer teruggekeken naar de afgelopen vijftien jaar. Rond 22.00 uur bleven er dan ook weer 1.123.000 mensen zitten voor dit cabaretprogramma. Een week eerder bereikte Koefnoen ook al 1.162.000 mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Koefnoen op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 20,7 %.

Recht tegenover Koefnoen stond Humberto Tan geprogrammeerd. Hij was weer te zien met de dierenquiz, Het zijn net mensen. In totaal keken hier dan ook weer 951.000 mensen. Dit is meteen de laatste aflevering van dit huidige seizoen. Een week eerder keken er 1.042.000 mensen naar de dierenquiz. Met de huidige kijkcijfers staat Humberto op de achtste plek in het kijkcijferoverzicht. RTL 4 ziet een marktaandeel binnen komen van 17,0 %.

NPO 2 zond om 20.20 uur een nieuwe aflevering van Verborgen Verleden uit. In deze laatste aflevering van deze reeks was presentator Arjen Lubach te gast. Hij ging op zoek naar zijn verleden. Deze laatste aflevering werd dan ook bekeken door 526.000 mensen. Een week eerder kwamen de kijkcijfers uit op 380.000. Met de huidige kijkcijfers staat dit programma op plek achttien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR uit op 9,0 %.

SBS6 bleef een flink stuk achter haar concurrenten staan. Om 20.00 uur besloot de commerciële zender de halve finale van Ninja Warrior NL uit te zenden. Dit was een herhaling van de reguliere aflevering die op donderdagavond te zien was. In totaal bereikte SBS slechts 288.000 mensen met de herhaling. Het marktaandeel wat SBS hiermee binnen haalt was 5,2 %.

Ook daarna bleef SBS in de herhaling modus. Rond de klok 21.00 uur werd Wedden dat ik het kan? herhaalt. Deze herhaling kon rekenen op zeker 346.000 kijkers, wat goed is voor plek 24 in het kijkcijferoverzicht. Een week eerder bereikte deze show 312.000 mensen. Met deze kijkcijfers ziet SBS een marktaandeel binnen komen van 5,9 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Mindf*ck terug via TVblik.