Veel kijkers voor nederlaag Ajax in Europa League-finale

Veel kijkers voor nederlaag Ajax in Europa League-finale

Geschreven door Daniël Schalk

De finale van de UEFA Europa League tussen de Amsterdamse voetbalclub Ajax en de Engelse club Manchester United trok woensdag veel kijkers op RTL7. Om 20:45 uur keken er 3.613.000 mensen naar de spannende finale. Het marktaandeel voor de tv-zender komt uit op 55,1 procent.

De Europa League-finale eindigde uiteindelijk in 2-0 voor het Engelse Manchester United. Voor de wedstrijd trok de voorbeschouwing met analisten Frank de Boer en Aad de Mos vanaf 19:00 uur 484.000 kijkers. Het marktaandeel van de voorbeschouwing komt uit op 11,7 procent.

Direct na de wedstrijd keken Wilfred Genee met Frank en Aad terug op het verlies van Ajax. De nabeschouwing trok nog eens 1.019.000 kijkers, goed voor 23,9 procent marktaandeel. De talkshows Pauw en RTL Late Night besteedde ook aandacht aan de finale en trokken 872.000 en 568.000 kijkers.

Bij RTL7 stond voor vanavond een extra uitzending van Voetbal Inside op de planning als Ajax de finale van de UEFA Europa League zou winnen. Deze uitzending zal niet doorgaan, nu de Amsterdamse voetbalclub er niet in geslaagd is om Manchester United in de Europa League-finale te verslaan.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: UEFA Europa League