Wereldse hotels start met 568.000 kijkers

Wereldse hotels start met 568.000 kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

Wat moet je doen als de Kassa gesloten is? Op zoek gaan naar een goede vervanging. Nu het consumentenprogramma van de VARA op vakantie is, is er een gat ontstaan op de vooravond van NPO 1. Dit gat werd opgevangen door Wereldse hotels van Omroep Max. In deze documentaire werden hotels getoond uit onder andere Singapore.

De eerste aflevering kon rekenen op 568.000 kijkers. Dat zijn er een stuk minder dan het miljoenenpubliek wat Kassa normaal op dat tijdstip scoort. Maar Kassa is in september weer terug voor een nieuw seizoen. Met de kijkcijfers voor de eerste aflevering van Wereldse hotels staat deze documentaire op plek dertien in het kijkcijferoverzicht. Omroep Max ziet een marktaandeel binnen komen van 18,3 %. 

Door het wegvallen van Kassa, zien de andere zenders hun kijkcijfers licht stijgen. RTL 4 zond de hoogtepunten van Eigen huis en tuin uit. Ook dit klusprogramma houdt een zomerpauze. Maar toch kan de kijker blijven genieten van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In totaal keken er na het RTL Nieuws van 18.00 uur zeker 352.000 mensen naar deze hoogtepunten.

Direct na het klusprogramma was het tijd voor RTL Woonmagazine. Daar keken, recht tegenover de Wereldse hotels, zeker 367.000 mensen naar. Met de huidige kijkcijfers staan beide RTL 4 programma's op de plekken 21 en 23 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt daarbij uit op 14,7 % en 13,1 %.

SBS6 zette De 20... weer in. Dit programma zonder presentator kon rekenen op 202.000 kijkers. Daarna was de kijkcijferkoning, Jochem van Gelder, weer te zien. Hij liet weer eens zijn home video's zien. Maar liefst anderhalf uur lang keken er dan ook 345.000 mensen naar deze home video's, goed voor plek 24 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,3 % en 9,8 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Eigen huis en tuin terug via TVblik. 

Foto: Omroep Max