Tienduizenden jongeren bij muziekspektakel EO-Jongerendag

Tienduizenden jongeren bij muziekspektakel EO-Jongerendag

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag vierden 25.000 jongeren de 39e EO-Jongerendag in GelreDome Arnhem, grotendeels live te volgen op Nederland 2. Manuel Venderbos presenteerde dit grootste christelijke jongerenfestival van Europa. Spreker Rikko Voorberg, bekend van De Vluchtkerk, riep jongeren onder het thema ‘Can you hear me’ op om overal in de samenleving op zoek te gaan naar ‘het geluid van God’.

Verder bestond de dag uit optredens van diverse bands en artiesten: LZ7, The City Harmonic, Trinity en Skillet zorgden voor een fantastische sfeer. Ook maakte de Evangelische Omroep tijdens de dag bekend allerlei jongerenactiviteiten voortaan onder de naam BEAM te exploiteren. En bijzonder was de uitreiking van de 100.000e Jongerenbijbel, sinds 2006 op de markt. De dag verliep zonder incidenten.

EO-Jongerendag op tv
Vandaag live op tv, maar volgende week in samenvatting: op zaterdag 8 juni zendt de EO op Nederland 3 om 20.00 uur een special uit over de EO-Jongerendag met daarin hoogtepunten van de dag en interviews met artiesten. Manuel Venderbos reisde hiervoor af naar Amerika en Anne-Mar Zwart zocht de bands LZ7 en Trinity op.

Jongerenmerk
Tijdens de EO-Jongerendag maakte de jongerenafdeling van de EO bekend dat het start met een nieuw jongerenmerk met de naam BEAM. Eindredacteur Jasper Hoogendoorn: “De EO is altijd al sterk in hun band met jongeren. Wij willen jongeren inspireren en motiveren om te groeien in hun geloof en te leven vanuit het geloof in Jezus. We denken met dit nieuwe merk dat doel verder te versterken.”

Jongerenbijbel
Tijdens de EO-Jongerendag overhandigde presentator Manuel Venderbos een jubileumeditie van de Jongerenbijbel. De Bijbel ging sinds 2006 al 100.000 keer over de toonbank. De Jongerenbijbel staat vol met extra’s als inleidingen, aantekeningen, themapagina’s en illustraties.

Alle informatie over de EO-Jongerendag en de artiesten is te vinden op eo.nl/perseojd
of eo.nl/jongerendag, of via Twitter en Facebook. Twitter: #EOJD