Single Maaike van 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' is Platina

Single Maaike van 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' is Platina

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Gisteravond heeft Maaike Ouboter van het programma ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’ Platina ontvangen voor haar single Dat ik je mis. Dit staat voor meer dan 25.000 digitale downloads. Vorige week ontving ze geheel onverwachts van Giel Beelen tijdens zijn ochtendprogramma ook al de Gouden Plaat.

Maaike Ouboter stond binnen één dag na haar auditie op nummer 1 in de iTunes Top 100, heeft een aantal weken op nummer 1 gestaan in de Mega Top 50 en bemachtigde de 2e plek in de Top 40. Dat ik je mis is geïnspireerd op haar overleden moeder.

Maaike ontving de prijs uit handen van Giel Beelen bij de opnames van de zesde aflevering van ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’ in ‘Bitterzoet’ in Amsterdam. Deze aflevering wordt aanstaande maandag uitgezonden. In de uitzending schrijven de zeven overgebleven singer-songwriters een ode aan hun muzikale held. Hiervoor kregen ze een masterclass zang van Ernst Daniël Smid. En werden ze geholpen door onder andere Guus Meeuwis. Samen met Gerard Ekdom maakt hij het team van muzikale vrienden compleet. Op maandag 29 juli wordt de winnaar van het programma gekozen tijdens de live finale in het Paard van Troje in Den Haag.

‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’, maandag 1 juli om 20.30 uur bij de VARA/BNN op Nederland 3.