Expeditie Robinson NL vs BE: Het beest van de eetproef

Expeditie Robinson NL vs BE: Het beest van de eetproef

Geschreven door John Holdorp

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

De vijfde aflevering laat al snel zien dat Nelleke alle stemmen heeft ingezet om te overleven, wat haar in een zwakke positie brengt voor een volgende eilandraad. De weggestemde Liesbeth komt ondertussen aan op wraakeiland, waar Farah volop bezig is om te zorgen dat zij op het eiland blijft door de volgende proef te winnen.

Farah heeft volop gegeten, maar voor de komst van Liesbeth al het eten verstopt. Ze zegt tegen Liesbeth dat er bijna geen eten is en ze zelf al dagen bijna niets heeft gegeten. Als de hongerige Liesbeth wat wil eten, moet ze zelf de kokosnoot kapot hakken. Als Liesbeth later kokosnoten uit een kokospalm probeert te slaan doet Farah ook niets. En als de dames slapen en Farah wakker wordt grijpt ze net als Aisha eerder heeft gedaan het initiatief door Liesbeth uit te dagen. Het plannetje werkt en Liesbeth verliest of geeft ze eigenlijk op?

Voor de twee kampen hangt een verassing in de lucht. Er wordt post gebracht met het bericht dat zowel het Nederlandse en Belgische team drie teamleden aan moeten wijzen. De sterkste en zwakste deelnemers van het kamp en het kamp lid die ze de overwinning het meeste gunnen. In het Belgische kamp worden de volgende teamleden gekozen: als sterkste Thomas, als degene die ze het meeste gunnen Ruth en Kevin maar het wordt uiteindelijk Ruth. Kevin besluit zichzelf dan te nomineren tot de zwakste.

In het Nederlandse kamp worden het Dennis als sterkste teamlid. Dennis die dit een eer vind en er erg blij mee is. Natassia eenstemmig als zwakste en Jorik als degene die ze het meeste gunnen. Als de twee teams bij elkaar komen blijken de gevolgen van deze keuzes. De twee sterkste en twee zwakste deelnemers ruilen van kamp. De twee die de meeste gunfactor hebben moeten gaan strijden in een eetproef. De winnaar mag zowel kiezen naar welk team als naar wel eiland hij of zij wil. De teams worden nu: Anouk, Elroy, Eva en Thomas en Kevin en het andere team bestaat uit Dennis, Natassia, Koen, Nelleke, Niels en Ruth. En dan mogen Jorik en Ruth aan de eetproef beginnen. Deze bestaat uit 5 rondes en de winnaar van de meeste rondes wint. 

Ronde 1 het eten van een gedroogd soort reptiel, hagedisachtige beest. Jorik eet deze in een recordvaart weg en wint de eerste ronde met gemak. De tweede ronde is een oogbol. En weer is Jorik de snelste. Dus 2-0 voor Jorik en Ruth met de derde ronde winnen om in de race te blijven. Deze ronde bestaat uit 2 mades waar ze eerst de kop van af moeten bijten. De kop wordt eraf gebeten en snel uitgespuugd en voordat Ruth met haar ogen kon knipperen heeft Jorik ook deze twee verorberd. Jorik blijkt echt een beest in deze eetproef. 3-0. Hij kiest voor zijn oude team en voor het eiland waar de Belgen op zaten omdat hij verwacht dat daar meer eten is.

Hierna moeten deze teams aan hun nieuwe proef beginnen. Ook hier 5 rondes waarbij steeds een aantal leden van het team een duwwedstrijd tegen het ander team moeten spelen. Het team dat als eerste op een gong weet te slaan wint die ronde. Als eerste de sterkte en zwakste van elk team tegen elkaar. Thomas en Kevin vegen Dennis en Natassia van de baan. Daarna moeten Ruth en Jorik erbij en Thomas, Kevin en Jorik blazen met overmacht het andere team van de baan. 2-0. In de derde ronde mogen Elroy en Niels hun team gaan versterken. Niels spant zijn spieren, veranderd in een soort Hulk, zet aan en weet het andere team een behoorlijk stuk terug te dringen. Maar net als de 2-1 in de lucht lijkt te hangen weet het andere team zich te herpakken en weten ze Niels en zijn teamgenoten terug te dringen en 3-0 te maken.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.